Heb je moeite met het kiezen van een wijn die lekker smaakt bij je gerecht? Of wil je eens een andere, spannende wijn proberen? Dan is er voor jou een leuke, nieuwe cursus die je gewoon thuis in je eigen tempo kunt volgen: de online wijn-spijs cursus van Hart voor Wijn.

In deze wijn-spijs cursus leert Kirsten van Harten je alles over het combineren van wijn bij gerechten. Op een begrijpelijke en leuke manier legt ze je de spelregels uit zodat je nog meer kunt genieten van je diner. Ontdek de invloed van kruiden, sauzen en bereidingswijzen en hoe je kunt kiezen voor harmonie of contrast.

Koken naar wijn en andersom

De wijn-spijs cursus is opgebouwd in verschillende modules. Voordat Kirsten je wegwijs maakt in de wereld van wijn-spijs leer je hoe je eigenlijk wijn proeft, welke basissmaken er zijn waar te nemen en hoe die op elkaar reageren. Ook koken naar wijn komt aan bod, waarbij de wijn die je graag drinkt het uitgangspunt is. Vis, vlees, groente, kaas en vegetarische opties komen voorbij. En natuurlijk mogen de desserts en bijpassende wijnen niet ontbreken.

Wereldse smaken

In maar liefst 6 verschillende modules ga je uitgebreid wereldse smaken ontdekken én 6 wijnen proeven. Van de Aziatische keuken tot de Hollandse Pot, van Italiaanse gerechten tot de klassieke Franse keuken. Bij iedere module wordt een recept gedeeld. Natuurlijk ga je bij iedere module een prachtige wijn proeven die helemaal past bij de betreffende keuken.

Hart voor Wijn compilatie

Wijn-spijs certificaat

Tot slot volgt een module waar je alles leert over het serveren van wijn qua temperatuur en glaswerk. Ook deelt Kirsten hier een aantal handige handouts die je kunt downloaden als stappenplan. Ze legt je ook uit hoe je een menu opbouwt én geeft tips voor snelle beslissers. De cursus sluit je af met een online toets aan de hand van multiple choice vragen. Zo kun je je opgedane wijn-spijs kennis toetsen én het certificaat behalen.

Let op!
Tot 1 maart 2022 kun je je inschrijven met korting!
Je betaalt dan  geen €75,- maar slechts €45,- 
voor deze heerlijke en leerzame wijn-spijs cursus!

Meer weten over deze cursus of direct inschrijven? Klik hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Hart voor Wijn