Nijmegen, 21 augustus 2018 – Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmenu waarmee gasten de nieuwe Sjalot met alle zintuigen kunnen ervaren.

Het interieur van restaurant De Sjalot is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een eigentijds interieur met een bijzondere Frans-Arabische look in groen-zwarte tinten.

De Sjalot: Frans-Arabisch

Chef-eigenaar Sibrecht Benning: “Het interieur staat voor wat ik wil uitstralen met mijn keuken. Net als mijn keuken, ademt de sfeer in het restaurant tegelijkertijd Frankrijk en Arabië uit. Franse details zijn de zwart gelakte tafels met de tafelpoten in bistrosfeer. De lampen en de prachtige kleur groen vormen de Arabische accenten. Eyecatchers zijn de glinsterende muur met de naam De Sjalot erop en de boomtak aan het plafond die uit mijn eigen moestuin komt. Extra warmte komt van de met groene stof beklede stoelen en het antracietkleurige tapijt, die beide ook de akoestiek ten goede komen. De bar is verplaatst en voor een goede wijnbehandeling heb ik klimaatkasten aangeschaft. Zowel binnen als buiten op het vernieuwde terras is plaats voor 28 gasten.”

Interieur De Sjalot Nijmegen (6)

Interieur De Sjalot Nijmegen. Foto: Corina van Manen, Foodlovestories.nl

Interieur passend bij niveau keuken

Sibrecht Benning: “Na zes jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat meer past bij het niveau van mijn keuken, die de afgelopen jaren sterk is geëvolueerd. De Sjalot is opgenomen in de Michelin- en de Gault&Millau-gids en ondertussen werk ik samen met mijn sous-chef Naomi van Dam gestaag aan het nog verder verhogen van het niveau van mijn keuken, inclusief de presentatie van mijn gerechten. Inmiddels heb ik ook het meerjarige traject om SVH Meesterkok te worden ingezet. Het afgelopen jaar heb ik het Gastronoomdiploma behaald aan de Academie voor Gastronomie en heb ik stages gedaan bij sterrenrestaurants als De Lindehof, de Treeswijkhoeve, De Karpendonkse Hoeve en Da Vinci.”

De Sjalot Ceviche kabeljauw granaatappel sumac biet rest. de Sjalot

De Sjalot: Ceviche van kabeljauw, granaatappel, sumac, biet. Foto: Corina van Manen, Foodlovestories.nl

“Ik zou het geweldig vinden om de eerste vrouwelijke chef in Nederland te zijn met een Michelinster voor de Frans-Arabische keuken” – Sibrecht Benning

De Sjalot: sterk aan de voorkant

Het afgelopen jaar is geïnvesteerd in training van het bedienend personeel en is ook het niveau van de bediening meer in lijn gebracht met de ambities. Sibrecht Benning: “Aan de voorkant staan we sterk met maître-sommelier en fromager Charissa Hendrikx, die gewerkt heeft bij onder meer de Librije en de Kromme Dissel. Zij speelt een belangrijke rol bij de wijnselectie, want door de specerijen die ik gebruik luistert de wijnkeuze nauw. Assistent-maître Sander van Haeren is afkomstig van Villa Ruimzicht en gastheer en bartender Edwin Eggenhuizen is al jaren een vaste waarde in De Sjalot.” (Lees hier het artikel op Anne-Wies.NL over de wijnkeuze deze zomer bij de gerechten bij De Sjalot)

Kennismakingsmenu De Sjalot

De restyling wordt gevierd met een kennismakingsmenu waarmee gasten de nieuwe Sjalot met alle zintuigen kunnen ervaren. Het Chefsmenu van vijf gangen wordt voor deze gelegenheid tot en met september aangeboden inclusief wijnen voor de feestprijs van € 65,-.

Over Sibrecht Benning en De Sjalot

Sibrecht Benning De Sjalot Foto: Corina van Manen, Foodlovestories.nl (1)

Sibrecht Benning De Sjalot Foto: Corina van Manen, Foodlovestories.nl

Na een carrière in het onderwijs volgde Sibrecht Benning (40 jaar) haar culinaire hart en startte ze in 2012 De Sjalot in Nijmegen. Aanvankelijk als cateraar, daarna als restaurant. Autodidact Sibrecht Benning kookt in haar Sjalot ambachtelijk, duurzaam en zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten. Brood en friandises worden in eigen keuken gemaakt.
Haar stijl is Frans-Arabisch, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van zelf samengestelde specerijmixen. Gedroogde kruiden uit de eigen moestuin worden gemengd met onder meer ras el hanout, dukkah, saba baharat en za atar harra, waardoor een volstrekt uniek smakenpalet ontstaat. In het Chefsmenu kan de gast creatieve (signatuur)gerechten verwachten als kalfstong in een pakketje met rozijnen en Egyptische dukkah, kalfsbiefstuk met baqoulah en ras el hanout-schuim, de befaamde lamstajine en als dessert de After Eight met chocolade met munt, dolce de leche, kataifi, muntgel en mojito-siroop. Het Chefsmenu omvat 5 tot 7 gerechtjes voor de prijs van € 39,50 voor 5 gangen en  € 57,70 voor 7 gangen. Ook op de à la cartekaart zijn de signatuurgerechten regelmatig te vinden.

LINKS:

Ga hier naar de website van De Sjalot

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht AstridsTaste