Het verzamelen van bijzondere en zeldzame wijnen is een mooie hobby, daar weet ik alles van. Het zoeken naar de parels, wijnen uit bijzondere jaargangen, wijnen van speciale producenten, oude wijnen…

En dan kom er een tijd dat je kelder overvol raakt. Of dat je dat ene wijnhuis toch niet meer zo interessant blijkt te vinden. Of dat je vindt dat je toch wel ‘iets’ teveel van je spaargeld hebt geïnvesteerd in wijn. Wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar een manier om je wijnen te verkopen. Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt ze online veilen, maar daar kleven wat nadelen aan. Soms moet je lang wachten tot je wijnen zijn verkocht, krijg je minder geld voor je flessen dan je verwacht had en moet je de verkochte wijnen zelf naar de eventuele koper versturen.

Inkoop privékelders

Een bedrijf dat daarvoor een oplossing biedt is het in Bussum gevestigde bedrijf Best of Wines. Best of Wines verkoopt namelijk niet alleen een grote verscheidenheid aan unieke en bijzondere wijnen, maar koopt daarnaast ook wijnen uit privé kelders in. De experts van Best of Wines taxateren de wijnen waarna ze een bod op de flessen doen en, indien de verkopende partij daarmee akkoord is, wordt er direct uitbetaald. Meer hierover lees je hier.

Best of Wines kisten broker

Broker service

Nieuw bij Best of Wines is de ‘broker service’, een service die zij als enige wijnhandel in de Benelux in hun pakket hebben opgenomen. Buiten de Benelux is deze manier van verkopen al zeer gangbaar bij gerenommeerde partijen. Het principe lijkt op een veiling, maar werkt toch net iets anders. Samen met de verkopende partij bepalen de experts van Best of Wines de prijs waarvoor de wijnen verkocht zullen worden. Daarbij wordt altijd gezocht naar de juiste balans tussen de prijs van de wijn en hoe snel hij verkocht moet worden. Deze broker service is speciaal in het leven geroepen voor de verkoop van de zeer exclusieve flessen en bijzondere verzamelingen.

Best-of-Wines drie flessen op tafel

Hoe werkt de broker service

De verkopende partij zorgt dat de flessen bij Best of Wines terecht komen waarna contractueel wordt vastgelegd dat de wijnen bij hen aanwezig zijn. Best of Wines zorgt voor professionele foto’s en zet de wijnen online op haar website Bestofwines.nl. Daarnaast schrijft Best of Wines haar vaste klanten aan die eventueel geïnteresseerd kunnen zijn in de aangeboden wijnen. Zodra de flessen op de website staan worden ze ook aangeboden op verschillende andere onlinekanalen. Wanneer de flessen zijn verkocht worden ze vakkundig verpakt en naar de kopende partij gestuurd. De verkoper ontvangt de betaling, tegen een van tevoren overeengekomen concurrerende courtage, als de flessen daadwerkelijk zijn verkocht.

In de rol van ‘broker’ (broking service) treedt Best of Wines niet op als ‘mediator’, maar als verantwoordelijke partij. De afhandeling, verzending en betaling worden volledig door Best of Wines geregeld.

517-Best of Wines home

Over Best of Wines

Best of Wines is opgericht in 1907 en gespecialiseerd in de in- en verkoop van exclusieve wijnen. Deze grand en premier cru’s, super Tuscans, exclusieve champagnes en andere cultwijnen koopt Best of Wines direct bij importeurs, wijnmakerijen en privé kelders. Wijnen van grote wijnhuizen als Domaine de la Romanee Conti, Vega Sicilia, Opus One, Gaja en Beaucastel zijn online te vinden op Best of Wines en op afspraak te bezichtigen in de winkel in Bussum. Ook tweede wijnen van topproducenten als Domaines de Rothschild, Château d’Issan, Antinori en meer worden tegen scherpe prijzen aangeboden. Aangezien de ervaren specialisten van Best of Wines alle wijnen en vele jaargangen geproefd hebben, mag Best of Wines zich een betrouwbare partner noemen bij de in- en verkoop van deze bijzondere wijnen

Meer weten over de nieuwe broker service of andere producten die Best of Wines aanbiedt? www.bestofwines.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit artikel is tot stand gekomen ism Best of Wines

#samenwerking