Wijnschrijver van het eerste uur Hubrecht Duijker bracht een nieuw boek uit (nummer 120!) getiteld: “HET GENOOTSCHAP TOT OPHEFFING VAN DE MANNELIJKE EENZAAMHEID en andere fragmenten uit een kleurrijk leven”. Zijn nieuwste creatie gaat over méér dan wijn en geeft een bijzonder inkijkje in de avonturen van Duijker.

Deze met historische zwartwit foto’s geïllustreerde paperback, tevens uitgebracht als luisterboek, is vooral een relaxte autobiografie. Duijker zelf omschrijft het als een soort “memoires met een glimlach, vol fragmenten, ontmoetingen en belevenissen uit mijn best kleurrijke leven.”

Wel of geen biografie?

Als schrijver publiceerde hij de laatste tientallen jaren 120 boeken met een geschatte totale wereldwijde oplage van drie miljoen exemplaren. Niemand publiceerde ooit zoveel wijn gerelateerde boeken, inclusief  reisgidsen en atlassen. Hubrecht Duijker: “Een allesomvattende autobiografie is dit werkje niet. De hoofdstukjes verwijzen naar fragmenten uit mijn leven, naar herinneringen die zijn blijven hangen. Waarom dan toch deze memories? Om ze voor mijn dierbaren van nu en later niet verloren te laten gaan. En om de lezer tegelijk een beetje te laten meegenieten van de vele leuke voorvallen die ik heb mogen meemaken.”

Hubrecht Duijker (1942) ontving voor zijn werk zowel in het binnen- als buitenland alle mogelijke onderscheidingen. Zo is hij bijvoorbeeld uitgeroepen tot beste wijnpublicist ter wereld (Wine Communicator of the Year) en is ereburger van Margaux. Hij ontving in Amerika de Julia Child Award (voor beste wijnboek van het jaar) en werd geridderd in Nederland, Frankrijk en Spanje.

Noemenswaardige voorvallen en grappige anekdotes

Glimlachend doet vinpressionist Hubrecht Duijker anekdotisch verslag over zijn kleurrijke leven. Hoe was het om… …op te groeien binnen een academisch gezin waar vrijwel nooit wijn werd gedronken? …wel boeken te mogen lezen maar geen strips? …om een zomer lang generaal-veldmaarschalk in Amsterdam Zuid te zijn? …drumles te krijgen van Rogier van Otterloo? …met stencilberichten meisjes te werven voor dansfeestjes? …als bierdrinker bij toeval wijnschrijver te worden? …te wonen op Bordeaux châteaus? …zware wijnproeverijen te overleven? …onder een schuilnaam spellenrecensent te zijn? …Kuifje in wijnland te worden genoemd? …een studiejaar te volgen in Amerika en daar jouw vrouw te vinden? …te koken met echte en vermeende sterren? …redacteur te zijn van een goochelvakblad? …vinpressionist te worden?
Met veel humor en in 33 hoofdstukken beschrijft Hubrecht memorabele, soms zelfs bizarre voorvallen die hij vanaf zijn jeugd heeft meegemaakt. In het ouderlijk huis, op school, op reclamebureaus, tijdens talrijke reizen en in diverse werelden, met als belangrijkste die van de wijn.

Omslag boek Hubrecht Duijker

HET GENOOTSCHAP TOT OPHEFFING VAN DE MANNELIJKE EENZAAMHEID koop je makkelijk en snel bij Bol.com

Meer boeken van Hubrecht Duijker vind je hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!