Flessenpost! Wijnkoperij De Gouden Ton heeft onlangs de wijnen van twee wijnhuizen aan het assortiment toegevoegd: Losada Vinos de Finca uit Bierzo (Spanje) en Casarena Bodega Y Viñedos uit Mendoza (Argentinië). Anne-Wies.NL proefde er een uit Spanje en twee uit Argentinië.

Losada Vinos de Finca

Losada Vinos de Finca uit de Spaanse Bierzo-streek maakt elegante wijnen, die de pure expressie van de lokale mencía-druif laten zien. Hun doel is Bierzo toevoegen aan het rijtje van ‘beste rode wijnen van Europa’. Ze zijn op zoek gegaan naar oude Bierzo-wijngaarden op kleigronden, een terroir dat over het hoofd werd gezien door de huidige wijnmakers van de streek. De druiven worden met de hand geoogst, meerdere malen gesorteerd en apart gevinifieerd. Losada Vinos de Finca laat de gezonde druiven het werk doen en gelooft in minimale interventie in de wijnkelder. Ook het houtgebruik wordt zorgvuldig toegepast. Het wijnhuis stelt het terroir voorop en niet de eikenhouten vaten.

Er zijn per direct 4 rode wijnen beschikbaar; de Godello komt begin volgend jaar op de markt.

  • El Pájaro Rojo 2017 is een frisse en fruitige rode wijn, afkomstig van verschillende wijngaarden in de regio Bierzo. De wijn heeft 4 maanden gerijpt op Frans eikenhout.
  • Losada 2016 is een stevige rode wijn, afkomstig van de met oude wijnstokken beplante kleigronden. De wijn heeft een houtrijping van 10 maanden ondergaan. De aroma’s van donker fruit worden omlijst door tonen van toast en donkere chocolade.
  • Altos de Losada 2016 komt van de hoger gelegen wijngaarden met oude druivenstokken. De wijn heeft een houtrijping van 15 maanden ondergaan. Zeer aromatische wijn met rode en zwarte bessen, mineralen, rozen en Aziatische specerijen.
  • Altos de Losada – El Cepón 2016 is een ‘single vineyard’-wijn, afkomstig van de gelijknamige wijngaard El Cepón. De wijn heeft een houtrijping van 15 maanden ondergaan en heeft een indrukwekkend fruitpallet met heerlijke, rijpe tannines.

El Pájarao Rojo Mencía

El Pajaro Rojo Mencia
In de neus veel fris rood fruit, kruidig (rozemarijn, laurier) en een tikje hout. In de mond komt dat terug. De wijn is soepel en sappig met fris rood fruit. De afdronk is kort, maar fris en uitnodigend.
Wijnkoperij De Gouden Ton € 12,50

Casarena Bodega y Viñedos

Naast Losada Vinos de Finca mag Wijnkoperij De Gouden Ton zich ook importeur noemen van Casarena Bodega y Viñedos, een wijnhuis dat net als Losada afwijkt van de gebaande paden. In plaats van op zoek te gaan naar onontdekte terroirs in nieuwe plaatsen blijft Casarena in thuisregio Luján de Cuyo in Mendoza, Argentinië. De eigenaren van Casarena willen de rijke geschiedenis en tradities van deze streek in ere houden en maken kwaliteitswijnen die de typiciteit van het gebied weten te vangen.

Casarena 505 Chardonnay

505 chardonnay CasarenaMedium goudgeel van kleur. Bloemige, frisse neus, honing. Romig in de mond met wit fruit, nectarine, roze grapefruit. Mediumlange afdronk. Lekker bij een vis of wit vlees met een romig sausje.
Wijnkoperij De Gouden Ton € 9,95

Casarena 505 Malbec

505 malbac CasarenaFonkelend, iets transparant, robijnrood. In de neus en mond rood fruit en bramen. Sappig, licht, tikje hout en tabak. De afdronk is lekker fris met een wit pepertje.
Wijnkoperij De Gouden Ton € 9,95

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!