Tijdens de komende editie van Wine Paris & Vinexpo Paris, die van 13 t/m 15 februari 2023 plaatsvindt in Parijs, is een speciale hal gewijd aan gedistilleerde en ambachtelijke dranken. De naam is ‘Be Spirits’, met een uitgebreider programma dan ooit.

De nieuwe Be Spirits hal is in het leven geroepen om meer ruimte te geven aan de grote diversiteit aan dranken die op de markt zijn, van ambachtelijke distilleerderijen tot internationale topmerken, en om professionals te informeren over trends in de sector.

Het nieuwe format vraagt tevens om een verandering in openingstijden, die beter sluiten bij de wensen en behoeften van de bezoekers, namelijk van 10:00 tot 20:00 uur.

Bestel hier alvast je ticket!

Craft Pavilion

Een nieuw forum, genaamd het Craft Pavilion, zal worden gewijd aan de nieuwe generatie jonge producenten van sterke dranken met onder meer: Ready to Drink’s, alcoholvrije dranken, ciders en bieren.  Zij kunnen hun producten promoten in deze nieuwe, international setting. Hier vind je onder meer de gin en pastis van de Distillerie de l’Ort, biologisch geproduceerd door een broer en zus uit de Périgord; rum specialiteiten K’ribean Cocktail-Taleya van een familiebedrijf in Guadeloupe; Gin met lavendel-accenten door distilleerderij Le Vadrouilleur-Maison LC 1901 uit de Haute Provenceen het ambachtelijke aperitief Vylmer Apéritifs, eveneens geproduceerd in de Provence en geïnspireerd op de jaren ‘50.

Wine Paris Vinexpo Be Spirits alc en alcoholvrij

Be Spirits, evenement binnen het evenement. In 2023 worden sterke dranken, ambachtelijke en alcoholvrije dranken nog belangrijker met 20% extra vloeroppervlak in vergelijking met de 2022-editie van de beurs; 44% zijn nieuwe exposanten. Naast de vele Franse exposanten zal de internationale aanwezigheid zeer sterk zijn met de terugkeer van België, Canada, de Verenigde Staten, IJsland, Italië, Japan, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Naast hen staan Oezbekistan, Tsjechië en Vietnam als nieuwkomers op de beurs in 2023.

Kom ook ontdekken op Be Spirits

Niet minder dan 27 categorieën sterke dranken zullen vertegenwoordigd zijn: dranken op basis van anijs, Armagnac, Cachaça, Calvados, Cognac, Crème Likeuren, Brandies, Gin, Mezcal, Ready to Drink’s, Rum, Rum infusies, Sake, alcoholvrij, Tequila, Tonic, Vermouth, Wodka en Whisky… Maar ook nieuwe alcoholische dranken zoals absint, likeuren, bitters, Pisco (de nationale drank van Peru), Hard Tea en Shochu (Japans gedistilleerd), samen met ciders en (speciaal)bieren. In de Be Spirits-hal zijn ook alcoholvrije dranken te vinden, variërend van mousserende wijnen, gedistilleerd tot bier en mixdrankjes, waarmee het aanbod wordt verruimd in reactie op de marktvraag.

Wine Paris Vinexpo Be Spirits drankjes

Internationale deelnemers

Onder de internationale deelnemers op de beurs zijn o.a. whisky, rum en wodka uit Canada met Notaboo, sake en shochu uit Japan met de Japan Sake and Shochu Makers Association en de Ready to Drink’s van de Amerikaanse Slim Chillers. Frans gedistilleerd zal uiteraard ook ruimschoots aanwezig zijn met de aanwezigheid van o.a. het National Armagnac Marketing Bureau, cognac van Château Montifaud, ambachtelijke crèmelikeuren van La Mentheuse en whisky van La Distillerie Warenghem met zijn Whisky Armorik.

Niet te missen: de Be Spirits Infinite Bar

Een van de favoriete attracties op Be Spirits is de enorme, 40 meter lange Infinite Bar, een brandpunt in de Be Spirits-hal en het punt waar zaken en inspiratie samenkomen. In 2023 verwelkomt het Europese, Parijse en andere Franse bars om de ongelooflijke creativiteit van de beste mixologen of opkomende persoonlijkheden in de bartender scene te laten zien.

Wine Paris Vinexpo Be Spirits Infinity bar

Trouwe exposanten

Trouwe exposanten zijn onder andere het Consorzio di Tutela della Doc Prosecco, Anivin de France, Armagnac Castarede, Armagnac Veuve Goudoulin, BBC Vins et Spiritueux, Calvados Christian Drouin, Château de Saint Aubin, Cognac Dobbe, Maison Dolin, Drouet et Fils, Cognac François Voyer, Cognac Prince Hubert de Polignac, Dartilongue et Fils Armagnac, Delors Frères, Distillerie des Moisans, Distillerie Merlet, Distillerie de la Seine,  Distillerie Jean-Paul Mette, Distillerie Longueteau, Domaine familial Louis Dupont, Eyland Spirits, Fire&Ice Beverages AG, Hardy Cognac, Hawkins Distribution, Jacoulot, Kaskad Diffusion, Les Bienheureux, Le Club des Marques, Les Jardins de l’Orbrie / So Jennie, Maison de la Mirabelle – Distillerie de Rozelieures, Maison Ferroni , Maison Peyrat, Michel Couvreur Scotch Whiskies LTD, Plus Oultre Distillery, Tesseron Cognac,  Terre de Légende – Bruant Distribution, Tennessee Distilling en Vinet Delpech.

Maar ook… nieuwe exposanten

Nieuwe exposanten zijn o.a. Arspirits, Armagnacs van Château de Lacquy, Black Mountain, Cognac Paul Giraud et Fils, JNPR, Distillerie de l’Ort, Distillerie Castan, Distillerie Miclo, Distillerie des Menhirs, Domaine de Coquerel, Dunrobin Distilleries, Groupe Geloso/Broue Alliance, Kratochvilovci, K’Ribean Cocktail / Taleya, Gaec du Clos de la Pommeraye, Godet Frères Cognac, Vignobles du Hour, Notaboo Corp,  Famille Laudet / Domaine de Laballe, Maison Gelas, Saka Spirits, Slim Chillers, Spirignac, Shogga, Spiritique, Spiribam, Square Box / L’arrange Français en Univers Drink.

Dat klinkt goed! Check hier hoe je alvast je ticket kunt bestellen!

Trendy onderwerpen bij Speakeasy

Als onderdeel van het ON!-evenementen programma van de beurs, wordt ook in de Be Spirits hal een groot aantal events en proeverijen georganiseerd in een nieuwe ruimte genaamd Speakeasy, een knipoog naar de illegale ‘speak softly’-bars van de Roaring Twenties. De ‘Speakeasy by Wine Paris &Vinexpo 2023’ zal een ondernemende benadering hebben van trendy onderwerpen in de wereld van sterke drank en mixologie, in een gezellige en ontspannen sfeer.

De ‘Battle of the Mixologists’, een nieuw evenement, zal de meest creatieve personen uit de sector samenbrengen. Speakeasy zal ook de locatie zijn voor masterclasses, conferenties en paneldiscussies gewijd aan nieuwe trends en uitdagingen in de wereldwijde markt voor gedistilleerde dranken. De line-up bestaat al uit:

  • een masterclass over Brandy samengesteld door Lucien Bernard
  • een masterclass ‘Spirits’ door de WSET (Wine & Spirit Education Trust)
  • een ‘Sowine’ conferentie georganiseerd door Marie Mascré, ‘Z (voor zebra?): jongere generaties en hun relatie met wijnen en gedistilleerde dranken’,
  • en masterclasses van de Japan Sake en Shochu Association.

Wine Paris Vinexpo Be Spirits proeven

De FEVS (French Federation of Wine & Spirits Exporters) zal ook cijfers over de Franse wijn- en gedistilleerde dranken export onthullen tijdens haar jaarlijkse persconferentie op dinsdag 14 februari om 10 uur in het LET’S SPEAK WINE!-forum.

Ga voor meer informatie naar wineparis-vinexpo.com

Overtuigd dat je dit niet mag missen?
Check op deze pagina meer over het bestellen van tickets!

Over WINE PARIS &VINEXPO PARIS

Wine Paris & Vinexpo Paris is het jaarlijkse evenement voor wijn- en gedistilleerde drankenprofessionals uit de hele wereld. Het wordt georganiseerd in februari op een belangrijk moment van het jaar en heeft tot doel alle belangrijke spelers in de industrie te verzamelen rondom een uitgebreid, relevant en inclusief assortiment producten dat wijngaarden over de hele wereld toont naast alle Franse wijnregio’s.

Over VINEXPOSIUM

Vinexposium is ’s werelds toonaangevende organisator van wijn- en gedistilleerde drankenhandelsevenementen. De groep beschikt over een uitgebreid portfolio van iconische, high-performance evenementen op maat van verschillende marktsegmenten: Wine Paris & Vinexpo Paris; Vinexpo America, Drinks Amerika; Vinexpo Azië; Symposium; Vinexpo China; WBWE Amsterdam; en Vinexpo India, samen met Vinexpo Explorer en Vinexpo Meetings. Vinexposium blijft ook zijn digitale portal, Vinexposium Connect, verbeteren, de krachtige business katalysator waar leden van de industrie 365 dagen per jaar over de hele wereld verbinding kunnen maken en gebruik kunnen maken van online netwerken en exclusieve inhoud.

Meer info: wineparis-vinexpo.com

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedInofFacebook

#samenwerking