Lodder Bonsai in Harmelen en het Brabantse oriëntaalse sterrenrestaurant O&O slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking in tijden van corona. Lodder Bonsai fungeert op zaterdag 23 januari 2021 als afhaalpunt voor restaurant O&O. Hierdoor kunnen inwoners van het Groene Hart en Utrecht genieten van de keuken van dit vermaarde restaurant uit het Brabantse Sint Willebrord.

O&O, dat in 1982 begon als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, grijpt door coronamaatregelen creatief terug op de afhaalroots. Na Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Epe, Maastricht en Nijmegen, is Harmelen het volgende afhaalpunt van dit bijzondere familierestaurant.

O&O terug naar de afhaalroots

De geschiedenis van restaurant O&O is opmerkelijk te noemen. In 1982 begonnen als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, groeide het uit tot een toprestaurant met verfijnde gerechten die hun oorsprong hebben in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met een knipoog naar de Franse keuken. Het Brabantse restaurant van Danny en Helena Tsang en hun kinderen Monica, Mike en Wendy verwierf hiermee in 2018 een Michelinster. De afhaalmogelijkheid is vele jaren geleden al geschrapt, maar door coronamaatregelen grijpt het restaurant nu creatief terug op de afhaalroots. Het is daarmee zo succesvol dat er afhaalpunten zijn ontstaan in Amsterdam, Rotterdam, Epe, Maastricht, Nijmegen, Harmelen, Antwerpen en Gent. In alle gevallen gaat het om samenwerkingen met gewaardeerde relaties, op wiens locatie de bestellingen kunnen worden afgehaald.

Familie Tsang restaurant O&O

Familiebedrijven slaan de handen ineen

Lodder Bonsai in het onder de rook van Utrecht gelegen Harmelen is specialist op het gebied van bonsai en Japanse tuinbomen. Het was in de jaren zestig van de vorige eeuw het eerste bedrijf in Europa dat commercieel betrokken was bij bonsai. Lodder opereert vanuit een prachtige duurzame kas van ruim 16.000 m2 en staat bekend om het uitgebreide assortiment van hoge kwaliteit. Het bedrijf tekende dan ook voor het ontwerp en aanleg van de spraakmakende Japanse binnentuin van restaurant O&O, evenals voor de tuin aan de voorzijde van het restaurant.

”Net als O&O is Lodder een familiebedrijf en dat schept een band. In deze bijzondere tijden van corona hebben we de handen ineen geslagen en fungeert ons bedrijf op zaterdag 23 januari als afhaalpunt voor restaurant O&O. Mensen die online hun bestelling bij O&O hebben gedaan kunnen deze bij ons aan de Hugo de Vriesweg 1 in Harmelen afhalen. Ze kunnen dan ook kennismaken met onze mooie bonsai. Vooralsnog fungeren we eenmalig als afhaalpunt, maar bij succes en als de horeca nog dichtblijft, gaan we het herhalen.” – eigenaar Gerrit Lodder

O&O meets Harmelen

Monica Tsang, restaurantmanager van O&O: “We zijn hier enorm blij mee en vinden het geweldig om de inwoners van het Groene Hart en de regio Utrecht op deze manier kennis te laten maken met onze keuken. Veel culinaire liefhebbers kennen ons van de serie De Sterrenkaart van de Belgische zender njam!, waarin we met diverse andere sterrenrestaurants, waaronder De Librije in Zwolle, vertellen over ons restaurant en de impact van de Michelinster.”

Rest. O&O Asian inspired tapas

Restaurant O&O Asian inspired tapas

Helemaal in O&O-sfeer

Bestellingen kunnen worden gedaan via de website van restaurant O&O. Chef-eigenaar Danny Tsang: “Alle gerechten worden dagvers bereid in onze eigen keuken. De gerechten zijn vanzelfsprekend wat eenvoudiger uitgevoerd dan we normaal in het restaurant serveren, maar ze zijn voor wat betreft smaakbeleving helemaal in O&O-stijl. Ze worden koud geleverd en de gerechten die warm gegeten worden kan men thuis eenvoudig opwarmen aan de hand van de meegeleverde instructies. We geven de bestelling mee in een stijlvolle doos en voorzien van een link naar onze muzieklijst op Spotify, zodat helemaal in O&O-sfeer gegeten kan worden.”

Meer over restaurant O&O en de afhaalpunten vind je hier

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!