Je kent vast wel de grote wijnbedrijven uit Chili. De bedrijven die mooie wijnen produceren in verschillende ranges: Cono Sur, Casa Silva, Montes…. stuk voor stuk toppertjes. Maar weet je dat er in Chili ook veel kleinere (familie) wijnbedrijven zijn die bijzonder mooie wijnen maken? En dat je daar zeer binnenkort mee kunt kennismaken? Lees maar even mee….

Maandag 3 oktober stellen namelijk verschillende wijnbedrijven uit Chili hun wijnen aan het Nederlandse publiek voor. Al hun wijnen worden speciaal overgevlogen vanuit de Chileense Itata Valley. Heb je ooit gehoord over deze Chileense wijnregio? Met een geschiedenis van meer dan 500 jaar is dit een van de oudste wijnbouwgebieden van Chili. Itata betekent “overvloedige begrazing” in Mapudungun, de oorspronkelijke taal van de bewoners van dit wijngebied, vóór de komst van de conquistadores. Daar kan top-sommelier en wijn-educater Edwin Raben je van alles over vertellen, dus dat belooft wat!

Valle Itata34 (1)

Nieuwe en oude druivenrassen

Itata is geografisch gelegen in de regio Bío-Bío, de zuidelijkste wijnregio van Chili. Het gebied heeft een vochtig mediterraan klimaat, met lagere temperaturen dan in andere valleien en grote verschillen in de seizoenen. De klei- en granietbodems zijn rijk aan mineralen. De meest aangeplante druivenrassen zijn Paìs en Muscat de Alexandrië. De wijnmakers houden de oude, vergeten wijnbouwerfenis in ere, maar planten ook andere variëteiten aan zoals onder meer Cabernet Sauvignon, Carménère, Merlot, Tintórera, Semillón, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Voortdurend houden ze het oog gericht op biologische productie en een hoge kwaliteit.

Grapes Chile

Proeverij ITATA en masterclass

Wil je ook kennismaken met deze wijnen? De masterclass volgen van Edwin Raben, de wijnen proeven en de verhalen beleven? Kom dan a.s. maandag 3 oktober naar De Veranda in Amsterdam!

Op de proeftafel wijnen van de volgende ITATA wijnbedrijven:

Over Edwin Raben

Om Edwin Raben kun je niet heen Edwin werkte als sommelier bij gelauwerde restaurants als Lauswolt, La Rive, de Zwethheul, Landgoed Wolfslaar (waar hij mede-eigenaar was) en de Echoput. Hij is niet minder dan vier keer bekroond als Beste Sommelier van Nederland. Met zijn bedrijf Edwines Consultancy werkt hij als sommelier en is hij een veelgevraagd spreker voor seminars, trainingen en workshops. Dat kan niet misgaan bij die masterclasses!

Info proeverij en masterclasses ITATA:

Locatie:
De Veranda
Amstelveenseweg 764
1081 JK Amsterdam

Programma:
11.00 uur: ontvangst met koffie en thee
11.30-13.00 uur: Masterclass Itata wijnen door Edwin Raben
13.00-15.00 uur: Vrije proeverij* met fingerfood.
* inclusief wijnen van 5 kleinere wijnproducenten, die zelf aanwezig zijn.

Inschrijven kan door dit inschrijfformulier in te vullen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ghislaine Melman of Beatriz Rietveldt:

  • Ghislaine Melman, Melman Communications, 06 14 789 441
  • Beatriz Rietveldt, ProChile: 070 3645252

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook