Nadat we in New York de heerlijke Smorgasburg foodmarkt hebben bezocht lopen we een rondje door Williamsburg, een trendy wijk in Brooklyn. Een impressie.

Espresso bij Fabbrica

Om even bij te komen van onze belevenissen op deze markt drinken we een stevige espresso bij Fabbrica. De zon schijnt, de ramen staan open en terwijl wij neerploffen op een van de chesterfieldbanken eten vrienden aan de bar een oestertje. Er hangt een lekker ontspannen sfeertje.

Espresso en oesters bij Fabbrica

Espresso en oesters bij Fabbrica

Brooklyn Harvest Market

We vervolgens onze weg en worden op een hoek aangenaam verrast door een prachtige supermarkt: de Brooklyn Harvest Market. Het principe doet met denken aan de grote Jumbo Supermarkt waar ik eerder over schreef. De uitstraling is echter meermalen ambachtelijker, evenals de producten. We zien een groot en bijzonder assortiment verswaren naast een even bijzonder en groot assortiment droge kruidenierswaren. Zo’n winkel wil ik ook wel in de buurt!

New York winkel Williamsburg Brooklyn

The Meatball Shop in Williamsburg

Inmiddels hebben we weer trek gekregen en dat komt goed uit want we staan voor een van de leukste eetzaakjes in Williamsburg: The Meatball Shop. Van buiten oogt het klein, maar binnen blijkt het een lange sfeervolle pijpenla. We lopen langs een lage bar die gevuld is met vrolijk etende en drinkende mensen van divers pluimage. Het interieus is heel gezellig. Veel donkerbruin hout, gehaktmolens en oude foto’s aan de muur. Zelfs het toilet is fotowaardig. Op de tafeltjes staan in jampotten vrolijk gekleurde verse bloemen. Op tafel ligt een menukaart waarop je met een viltstift zelf aankruist wat je wilt eten en drinken. De gehaktballen waren naar mijn smaak een tikje te melig, maar de verse tomatensaus maakte dat helemaal goed. Een waarschuwing: een bolletje ijs als toetje heeft een doorsnee van zo’n tien centimeter!

New York Meatball Williamsburg

Williamsburg: Cheese and Chocolate  

Na ons te hebben vergaapt bij de Bedford Cheese Shop (zóveel prachtige kazen in zo’n klein winkeltje!) lopen we door naar ‘Mast Brothers, Chocolate Makers’. De geur van chocolade in die winkel is overweldigend! We krijgen direct een stukje aangeboden om te proeven en tja… dan ben je verkocht. Ik koop een plak ‘SeaSalt’, ‘Renard Granola’ en natuurlijk de ‘Brooklyn Blend’. Stiekum ben blij dat ik in Delft een soortgelijke chocoladewinkel ken:  van der Burgh Chocolaad.

New York Chocolate Williamsburg Brooklyn

Geen food, wel leuk: Sketchbookproject

Als we een stukje verder lopen om hun nieuw geopende chocoladebar te bekijken passeren wij een bijzondere ‘winkel’: de Brooklyn Art Library. De planken aan de muren staan vol met duizenden schetsblokjes. Dit is het centrum van het Sketchbookproject waarbij kunstenaars en amateurs een schetsboek kopen, vullen en door dit systeem met elkaar delen. Leuk!

New York Sketchbook

Wijnproeverijtje bij BOE Brooklyn

Inmiddels is de vijf ruimschoots in de klok, dus tijd voor onze laatste stop in Williamsburg: een ’tasting’ bij ‘BOE Brooklyn Oenology’. Naast wijnen van het eigen bedrijf staat een aantal andere wijnen op de kaart, veelal uit New York. Kijk. Dat vinden wij leuk. We proeven een vijftal wijnen uit North Fork of Long Island.  ‘Sparkling Pointe Brut’, ‘Paumanok Vineyards Chenin Blanc’ en ‘Bedell Cellars Viognier’. De rode wijnen komen uit de eigen wijnmakerij: ‘Social Club Red’ van merlot, cabernet sauvignon en corot noir en ‘Motley Cru’, een wijn van petit verdot, cabernet sauvignon, syrah en merlot. Onze favoriet is de Chenin Blanc. Lekker aromatisch, fris en met mooie zuren. Daar houden wij van na zo’n mooie dag!

New York BOE

Meer New York: klik op  Smorgasburg en Schiller’s Liquor Bar

Geen enkele hotspot, culinair nieuwtje, wijnspijs advies, recept, proefnotitie of cocktail missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#newyork