Op een onverwachte locatie op enige afstand van de toeristische trekpleisters  in New York komen we een leuk etablissement tegen: Schiller’s Liquor Bar. Van buiten een onopvallende kroeg maar eenmaal binnen een ruimte vol gezelligheid.

-Schillers is definitief gesloten. Maar check de website (scroll naar beneden) voor meer info over hun overige etablissementen-

Schiller’s sfeer

Metrotegels op de wanden, zwart-wit geblokte op de vloer. Tafels van hout en metalen stoelen. Spiegels, kaarsen, muziek en kletterend servies. Ontvangst met een lach.  Boven de bar spotten wij het woord “Oysterbar” in fel neonlicht. Dat belooft wat!

foto Schiller's Liquor Bar

Oesters en wijn

De kaart bevat een aantrekkelijk aanbod ‘appetizers’,  ‘salads & sandwiches’, ‘pasta’,  ‘entrees’ evenals enkele ‘Schillers Specials’. Een aparte aanprijzing is voor de oesters: ‘Oyster Bar, Market Selection from the East & West Coast’. De prijzen zijn  alleszins redelijk en niet alleen voor New Yorkse begrippen. Krysta, onze vrolijke gastvrouw, serveert een tweetal oesters. Hood Canal Oysters uit Washington en Blue point uit Long Island, niet ver van New York. De wijnkaart is opvallend te noemen. ‘Wines by the Glass and Carafe’ bestaan uit  nr.1 CHEAP, nr.2 DECENT of nr.3 GOOD. Dat heeft minder met de kwaliteit te maken dan met de prijs, dus wij kiezen voor een glas chardonnay-viognier van L. Miquel Pere et Fils uit de Langedoc bij onze oestertjes. Een goede start!

picstitch oesters Schiller's Liquor Bar

Chicken Pot Pie & Vis van de Dag

We hebben geen grote honger, dus kiezen na de oestertjes slechts voor een hoofdgerecht. Mijn lief gaat voor de ‘Home made Schiller’s Chicken Pot Pie’ en ik voor de het visgerecht van de dag: ‘Grilled Mahi-Mahi and Romesco Sauce with roasted new potatoes, nicoise olives and arugula. De wijn die we erbij kiezen is een Côtes de Provence rosé: Coeur Estérelle. Heerlijke wijn bij dito gerechten. Beetje jammer alleen van de glazen waarin de wijn wordt geserveerd. Ik hoop dat daar over na is gedacht. Het zal bij het concept passen?

pic stitch meal Schiller's Liquor Bar

Heerlijke toetjes bij Schiller’s Liquor Bar

Normaal ben ik niet zo van de toetjes, maar ik zie én ruik een heel lekkere voorbijkomen: ‘Sticky Toffee Pudding’. Het water loopt me weer in de mond nu ik dit schrijf. Met een glaasje Madeira Rainwater Leacock’s een waardige afsluiter van een heel smaakvolle en gezellige avond. Of toch nog niet. Een foto van de toiletten mag niet ontbreken.  Beter gezegd de wastafels. Over sfeer gesproken.

picstitch toe Schiller's Liquor Bar

schillersny.com

Geen enkele hotspot, culinair nieuwtje, recept, wijnspijs advies, proefnotitie of cocktail missen? Schrijf je de dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#newyork