Het is weer voorbij, kerstmis 2016. Voor sommigen was dit een wel heel bijzondere kerst. Zoals dat bijvoorbeeld was voor Nel Schellekens en haar man Henk. Dit was de laatste kerst in hun restaurant De Gulle Waard in Winterswijk. Maar stilzitten… daar denkt het paar niet aan. Haar boek ‘ Nel van kop-tot-kont-chef ‘ is het begin van een nieuwe periode!

nel gullewaard Nel van kop tot kont chef

Nel van kop-tot-kont-chef

Na 25 jaar is het tijd voor iets nieuws. Nel gaat onder andere kookworkshops geven en verder werken aan de ontwikkeling van haar bestaande lijn met regionale producten onder de naam GiesZ. Dat laatste staat voor ‘Geduld is een schone Zaak’. Tijd van groeien, tijd van rijpen, tijd van bereiden, tijd om te genieten. Tijd voor GiesZ dus! Hopelijk hebben Nel en Henk straks nog tijd voor GiesZ, want Nel bruist en bubbelt! Naar een geschikt pand is het echtpaar nog op zoek, maar in de tussentijd heeft de kokende ‘mannenverslindster’ een tof boek geschreven: ‘Nel van  kop-tot-kont-chef’.

nel-kop-tot-kont-boek

Video boekpresentatie Nel van kop tot kont chef

Beter dan woorden is wellicht de video van de boekpresentatie. Nel presenteerde haar boek op de voor haar kenmerkende eigen-wijze: met blijdschap en een gulle lach.

Interview met Nel, de van kop-tot-kont-chef

Na de feestelijke presentatie van haar boek Nel van kop-tot-kont-chef heeft Nel nog energie genoeg voor een interview achter het fornuis. Dit fornuis gaat ze verlaten, maar dat ze achter de pannen blijft, dat is zeker. Nel over bijvangst. En de mannen in haar pannen. Met excuses voor het geluid van de afwasmachine op de achtergrond. Het werk gaat door…

LINKS:

Het boek van Nel is o.a. te koop bij Bol.com

Meer kookboeken op Anne-Wies.NL? Klik hier! 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#kookboek