Wat een leuke nieuwsbrief kreeg ik van Nel Schellekens in mijn mailbox. Het enthousiasme spat er vanaf. Daar word ik helemaal blij van! Graag deel ik hem dan ook hier met je. Dan weet jij gelijk ook wat er allemaal is gebeurd tussen de verkoop van haar restaurant De Gulle Waard en haar nieuwe plannen in Het Keunenhuis. En dat is nogal wat!

“Waar te beginnen? Er is zo onmundig veel gebeurd. Zoveel dat het ook wel heel erg lang moest duren aleer het allemaal opgeschreven kon worden. En nu nog proberen om het in schrift niet te veel te laten worden. In gedachte zie ik menigeen nu het hoofd al twijfelend schudden, hahaha!”

Verhuizen: “wat een horror!”

Wat een heftige tijd hebben we gehad, al jaren eigenlijk. Rollercoaster 2016 omdat dit het laatste Gulle Waard-jaar was, 2017 ‘het gat’ met veel tegenslag en 2018 eigenlijk wel het meest heftige jaar: verhuizen, loslaten en wachten tot het ‘nieuwe leven’ zover is. Verhuizen. Manman wat een horror is dat; een 26 jaar niets-weg-kunnen-doen-pand van kop tot kont leegmaken. Onmundig veel dank aan alle helpers! Het was werkelijk fantastisch! Zonder de hulp was het niet gelukt hoor! Bedankt ook al die vele serre-sale-kopers. Er hoefde helemaal niets weggegooid te worden, da’s toch echt heel bijzonder en dat maakt deze verspillingsvrije chef heel gelukkig.

Nel Schellekens header

Bönninkhuis

Wat ook heel gelukkig maakt is dat we een heerlijke noodwonen-plek hebben. Totdat we naar het Keunenhuis kunnen, wonen we op het Bönnink, een werkelijk prachtige locatie van Natuurmonumenten. Hier hebben we nu de komende maanden nog wat de tijd om de kop leeg te maken en het lijf tot hoognodige rust te laten komen. Overigens: het Bönninkhuis gaat na ons vertrek hier in de verkoop #supertip #zogeweldigfijnwonen.

Het Bonnink Natuurmonumenten Nel Schellekens

Van lezingen tot tv-optreden

Gelukkig hebben we wel een aantal bijzonder leuke dingen kunnen doen de afgelopen tijd. Geweldig toffe dingen zelfs, echt superleuke opdrachten gehad: lezingen, podiumacts, proefcolleges, in de tv-uitzending van de Aardappeleters mogen vertellen hoe onmundig groot de Achterhoekse schnitzel is en op heel bijzondere locaties koken zoals in museum Van Loon in Amsterdam. Een 100% verspillingsvrij ambassadeursdiner bereiden tijdens de presentatie van de Samen tegen voedselverspilling campagne ‘Hoe verspillingsvrij ben jij?’ in de Hortus in Amsterdam. Een superleuk plan gemaakt en uitgevoerd voor de aftrap van project DRZMHD voor leerlingen groep 6,7 & 8 van de basisschool in Zieuwent. Samen met 80 leerlingen een niks-weggooien-lunch bereiden; wat een feest was dat, de toppers kunnen nu allemaal verspillingsvrij koken ☺#zaadjesplanten.
Een zie-me-glunderen-reportage gemaakt in de overweldigende kasteeltuin van kasteel Doorwerth, onderdeel van Gelders Landschap & Kasteelen (GLK). Als een kind in de snoepwinkel van wat-een-baas-kasteeltuinbaas Hans van Leeuwen #kenniskanon 😍. De reportage staat nu in GLK-magazine ‘Mooi Gelderland’ jubileumeditie. Dit jubileumnummer is gratis aan te vragen bij GLK.
Er staat nog meer leuks op de Keunenhuis website.

Op naar nieuw! 

En nu gaan we de volgende spannende fase in: werken en wonen in het Keunenhuis op het Natuurmonumenten-landgoed Het Keunenhuis. Daar eindelijk weer gaan doen wat we nu al wel lang genoeg niet gedaan hebben en wat we zo graag doen: het ontvangen van gasten, het met ziel & zaligheid van kop tot kont koken, iedereen alles willen laten proeven en meemaken, de meest bijzondere ingrediënten ontdekken, verhalen vertellen, vrienden maken, veel lachen, leven in de brouwerij brouwen…… Kortom, we missen jullie! En nu…. d’ran! Op naar nieuw! Op naar het Keunenhuis!

Verbouwing van binnen Nel Schellekens

Vooruitkijken naar het Keunenhuis

Het wordt zo gloepensgaaf allemachtig prachtig; het Keunenhuis! Sinds de start van de restauratie in augustus 2018 wordt er zo oerendhard gewerkt door alle betrokkenen om de 111 jaar oude boerderij te herbestemmen tot Nels Culinaire Proeftuin. Wat ongelofelijk veel werk is er verzet! Het is echt ‘een ding’ (zwaar understatement) hoor, zo’n rijksmonument toekomstwaardig herbestemmen. Heel wat beren op de weg gezien, heel wat hobbels zijn genomen. Door alle drukte kwam het er niet van om de voortgang van het restauratieproces te communiceren. Dat gaat komende tijd wel gebeuren. Op de website van het Keunenhuis is het een en ander te volgen, alsook natuurlijk op Instagram, Facebook en Twitter.

Verbouwing Nel Schellekens

Opening Keunenhuis!

En nu… door de grote inzet, enthousiasme en trots-op-het-werk van iedereen komt het eind van de bouwtunnel in zicht! Het is duidelijk dat het gaat lukken om het op tijd klaar te krijgen. Wat op tijd is? Op het steigerdoek in de tuin staat voorjaar 2019 en dat gaat precies lukken. Op 14 juni 2019 is de officiële opening van het Keunenhuis! Yeeeaaahh! HOERA!!
Er is voor die vrijdag een officieel programma samen met Natuurmonumenten in de maak waarvoor persoonlijke uitnodigingen verstuurd gaan worden. Op zondagmiddag 16 juni en 30 juni komt er een speciaal gastenarrangement: een voor een kennismakingsprijs speciaal Keunenhuis buiten- & binnenmens-arrangement. Dit is uitsluitend op reservering en is beperkt in plaatsen. De uitwerking volgt nog, maar bij interesse kun je me alvast mailen.

Keunenhuisin de steigers Nel Schellekens

Daarna komen er heel veel activiteiten, we zijn nog bezig om die samen te stellen. In de volgende nieuwsbrief meer hierover. In deze infographic, gemaakt door BijDageraad, kun je zien wat er zoal gedaan gaat worden in het Keunenhuis.

Nel Schellekens Infographic Keunenhuisjpg

 

We hebben nog heel veel werk voor de opening. Als er nog mensen zijn die ons helpen willen met verhuizen, het Keunenhuis buiten en binnen schoonmaken en/of voor een nog nader te plannen schoppesale (verkoop van overblijfspullen), stuur me dan een mail.

Zodra de laatste oplevering van het Keunenhuis is geweest komt er een volgende nieuwsbrief met o.a. de agenda. Tot dan, tot Keunenhuis! Zo onmundig veel zin in!

Nel en Henk

Nel Schellekens grote boerderij

Meer over Nel Schellekens op Anne-Wies.NL lees je hier

Ken je het boek van Nel: ‘NEL, Van-Kop-tot-Kont-chef’? Hier meer daarover.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!