De Grüne Woche is hét jaarlijkse trefpunt voor de internationale agrarische sector en vond dit jaar van 17 tot en met 26 januari 2020 plaats in de Messe in Berlijn. Met trots organiseerde én presenteerde Slow Food Nederland daar ‘Taste the Dutch Masters’. Een culinaire belevenis waar Nederlandse duurzaam geproduceerde streekproducten centraal stonden.

Op de ‘Taste the Dutch Masters’ stand van Slow Food Nederland kwamen niet minder dan 30 ‘Dutch Masters’ in Berlijn bijeen. Dit zijn producenten van streekproducten die kennis van culinaire historie combineren met hart voor het landschap én een uitmuntende smaak. 6 producenten waren aanwezig met een Ark van de Smaak product. Totaal waren er maar liefst 23 Nederlandse Ark van de Smaak producten te proeven waarvan 7 van Slow Food Presidia.”

Taste the Dutch Masters

Op de website van Slow Food Nederland is een interview te lezen met voorzitter Nelleke Don waarin zij onder meer verduidelijkt: “Taste the Dutch Masters zet Nederlandse producenten van duurzaam geproduceerde streekproducten centraal. Producenten van streekproducten zijn immers de meesters van vandaag! Dit laat Taste the Dutch Masters zien in de geportretteerde producenten. Er is gebruik gemaakt van de typerende belichting zoals de 17e eeuwse meesters die ook gebruikten. Bezoekers van de de Grüne Woche kunnen op verschillende manieren kennis maken met de producenten: Taste the Dutch Masters.”

Dutch masters grune woche uitgelicht

Nederlandse kaas en wijn

Heel bijzonder was de proeverij van Nederlandse kazen gecombineerd met Nederlandse wijnen. Maître Fromager Evert Schönhage, bijgestaan door Simon Crone van de Vereniging van Nederlandse Wijn Producenten lieten zes regionale Nederlandse kazen, allemaal opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food, de revue passeren, natuurlijk in combinatie van Nederlandse wijnen. Zo werden Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leidse Sleutelkaas en Machedoux gekoppeld aan wijnen van onder meer De Wijngaardsberg, De Kleine Scorre en Betuws Wijndomein.

Voor het hele interview en meer over dit prachtige initiatief ga je naar de website van Slow Food Nederland.

Taste the Dutch Masters is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Nederlandse Provincies, NBTC – Holland Marketing en werd georganiseerd én gepresenteerd door Slow Food Nederland.

Tekst o.a. Nelleke Don & Saskia Littooij
Beeld o.a. Bibi Veth  & Lonneke Rhodens

Bron: Slowfood.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!