Wat leuk hoe geschiedenis en moderne tijden elkaar hier ontmoeten! Mariëlla Beukers, auteur en publicist van diverse wijnboeken over de rijke geschiedenis van wijn en Nederlandse wijnen heeft een bijzondere App ontwikkeld! NEDERLANDERS EN WIJN is de naam.

Nederlanders en Wijn

Het onlangs geïntroduceerde e-boek NEDERLANDERS EN WIJN vertelt in vijftien rijk geïllustreerde verhalen voor het eerst de eeuwenlange geschiedenis die Nederlanders met wijn hebben. Van de Romeinen tot de twintigste eeuw. Historicus en vinoloog Mariëlla Beukers ging op zoek naar het ware verhaal achter onze middeleeuwse wijngaarden, de Hollandse ingenieurs in de Médoc, de gebruiken rondom het drinken van wijn en nog veel meer. Zij verzamelde bovendien de mooiste afbeeldingen uit musea en archieven. Nederlanders en Wijn is speciaal ontworpen om te lezen op een tablet (zowel iOS als Android), maar ook geschikt voor de smartphone.

Nederlanders en wijn overzicht hoofdstukken

De rijke geschiedenis van Nederlanders en wijn

Nederlanders en wijn hebben samen een geschiedenis die eeuwen terug gaat. Al in de Romeinse tijd kende de Lage Landen een rijke wijncultuur, met kostbare glazen en geïmporteerde wijnen. Middeleeuwers hielden ook wel van een glaasje, en schonken graag witte wijnen van de Rijn en zoete malvesye van de kusten van de Middellandse Zee. En met de komst van de stevige rode wijnen van Bordeaux rond 1700 waren de Nederlanders er als de kippen bij om die nieuwe dranken te importeren. Tot op de dag van vandaag is Nederland een land waar zo goed als elk type wijn is te krijgen, afkomstig uit landen van de hele wereld. Die rijkdom van het assortiment danken wij aan onze eeuwenlange omgang met wijn!

Nederlanders en wijn voor het eerst onderzocht

De lange geschiedenis van Nederlanders en wijn is nog maar weinig onderzocht. Wijngeschiedenis in Nederland moest het doen met korte zinnetjes in standaardwerken en afbeeldingen in schilderijen. Hoe het werkelijk zat, werd nergens uitgelegd. Totdat Nederlanders en Wijn verscheen! In dit unieke e-boek neemt Mariëlla Beukers je aan de hand van prachtige illustraties en heerlijke anekdotes in vijftien verhalen mee op een wijnreis door de tijd. En natuurlijk geeft zij in Nederlanders en wijn antwoord op de vraag waar in de middeleeuwen nu die Nederlandse wijngaarden lagen. Nederlanders en wijn is een must voor iedere wijnliefhebber!

Nederlanders en Wijn: wat kun je verwachten?

  • Prachtig beeldmateriaal, veelal in hoge resolutie.
  • Vlot geschreven verhalen, nooit eerder verteld.
  • Citaten uit 20 eeuwen literatuur.
  • Tips voor een lekker glas moderne wijn met een historisch verhaal.
  • Nederlandse en culinaire geschiedenis vanuit een bijzonder perspectief.
  • Video’s van moderne wijngaarden, een interactieve kaart en een
    kennistest.
  • Het vernieuwende e-boek werd geschreven voor een tablet (iOS of Android)
  • Het is ook te lezen op een smartphone en te downloaden in de App Store en bij Google Play voor € 9,99.

Kortom: aanrader!

LINKS:

Ga hier naar de website van Mariëlla Beukers

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer wijnboeken op deze website? Klik hier!

#wijnboek