Van 12 t/m 18 juni vindt de Nationale Tapas Week 2017 plaats. Zeven dagen lang staan tapas in de spotlights en wordt er in horecazaken door het hele land extra aandacht besteed aan deze typische culinaire miniatuur gerechtjes. Zo’n 30 restaurants en wijnbars nemen deel aan de Nationale Tapas Week door speciale tapas menu’s en/of kortingen aan te bieden.

Nationale verkiezingen tijdens de Tapas Week

tapasdag-logo Nationale Tapas WeekDaarnaast worden er in het kader van de Wereld Tapas Dag op 15  juni 2017  allerlei andere leuke en smakelijke activiteiten gehouden. Er vindt een Nationale Tapas Wedstrijd plaats; de verkiezing ‘Tapaswijnen van het Jaar’; een receptie voor VIP’s in de Kookfabriek van Amsterdam, (inclusief een masterclass voor professionals, showcooking en wijnproeverijen) en de competitie ‘Beste Tapas Restaurant’. Heb je tijdens de Nationale Tapas Week bij een (of meer) van de deelnemers gegeten, dan kun je je stem uitbrengen op je favoriete tapas restaurant. Je maakt daarbij kans op een heerlijk tapas diner voor 2 personen bij de winnaar van de Nationale Tapas Wedstrijd. Ga naar www.wereldtapasdag.nl/restaurants en stem!

Afsluiting Tapas Week bij ‘Valenzia’ van Adrián Zarzo

De Nationale Tapas Week wordt op zondag 18 juni (World Tapas Day) feestelijk afgesloten bij Valenzia, het nieuwe restaurant van Adrián Zarzo, in Eindhoven. Adrián Zarzo over tapas:

“De perfecte tapa is eenvoudig, licht verteerbaar en vers, en elke regio heeft zijn eigen specialiteiten”

Bekende voorbeelden zijn ansjovis, ingemaakte groenten, chorizo, bloedworst, gemarineerde olijven, calamares, of de Baskische pinxtos: kleine stukje belegd brood.’ ‘Het is een oude traditie, maar tapas passen ook helemaal in de moderne culinaire beleving. Iedereen wil tegenwoordig licht verteerbare, kleine gerechtjes, als het even kan in de vorm van ‘shared dining’: gezellig samen een hele avond allerlei lekkere dingen proeven, zonder dat je het gevoel hebt ‘aan de maaltijd te zitten’.

LINKS:
Bron (en meer over de Natiolane Tapas Week lees je op): The Winesite.nl en Spain.Info.nl
Lees hier
over Sherry en Tapas op deze website
Over een mooie proeverij van Sherry en Tapas bij restaurant Zarzo lees je hier