Natalie ontmoette ik in de wijnwinkel waar ik tijdens de decemberdrukte werkte. We raakten aan de praat. Uiteraard over wijn maar al snel kwam het gesprek op eten. En koken. Natalie had zojuist haar eerste kookboek uitgegeven: Natalie’s Kookboek. En ik kreeg er een van haar cadeau. 

natalieskeuken

Over Natalie

natalieskeukennatalieEen goed bezochte website,  35,1 k volgers op Instagram, 4198 likes op FB en ook op Pinterest is ze goed bezig: Natalie Heemskerk. Gek op haar man, vier puber-kids, hond én op koken en bakken van eerlijk en gezond eten. Haar drukke en gezellige huishouden kan ze prima te combineren met haar grote hobby: zij kookt en bakt en de rest mag er van mee genieten. Een burn-out bracht haar, zoekend naar voeding die haar energie gaf, aan het #opwegnaareerlijketen kokkerellen. Dagelijks is zij in haar keuken bezig met het verzinnen van recepten zonder koemelk en minder gluten. Ze gebruikt zo min mogelijk suikers maar… “dat mag niet ten koste gaan van de smaak”.

Boter is altijd echte boter

In Natalie’s kookboek heeft Natalie de favoriete recepten verzameld die in haar gezin veel gebruikt worden. “Geen moeilijke ingrediënten, boter is altijd echte boter en de gebruikte noten altijd rauw”. Voor een groot aantal ingrediënten geeft Natalie een alternatief. Zo kun je in plaats van kookroom kiezen voor rijstroom, sojaroom of haverroom. En als je geen pindakaas wilt gebruiken kies je voor amandel- of cashewpasta of tahin. Een handig lijstje met kruiden en smaakmakers die je in je keukenkastje móet hebben is in Natalie’s Kookboek bijgevoegd.

Aantekeningen in Natalie’s Kookboek

In Natalie’s Kookboek vind je niet alleen heerlijke ontbijtjes, sapjes, salades, voor- hoofd- en nagerechten, maar ook verschillende bereidingen van deeg en lekkere dipjes en smeerseltjes. En die laatste maak je natuurlijk met home-made mayonaise, waarvan Natalie ook haar recept deelt. Heel leuk in Natalie’s Kookboek zijn de ruimtes die bij verschillende recepten zijn opengelaten. Daar heb je een plekje om je eigen ervaringen te noteren. “Zo maak je van Natalie’s kookboek je eigen kookboek’. Leuk idee!

nataliesaantekeningen Natalie's kookboek

Natalie’s kookboek: Iedereen kan koken

Natalie’s kookboek is een leuk kookboek ‘bordenvol’ (h)eerlijke recepten onder het motto: ‘iedereen kan koken’. En kom je er dan toch nog niet uit? Stel je vraag gewoon op Facebook! Vanavond ga ik uit het hoofdstuk ‘p-dag‘ voor de pasta met pesto. Trek in!

nataliespasta Natalie's Kookboek

LINKS:

Natalie’s kookboek is te koop via Natalieskeuken.nl

Meer kookboeken op Anne-Wies.NL? Klik hier! 

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#kookboek