Een fles wijn is een weerspiegeling van een verhaal van de wijnmaker. De kunst is dat verhaal te proeven en te voelen”. Nabil Touires is afgestudeerd Vinoloog van de Wijnacademie® en wijnliefhebber. Eerder werkte hij als sommelier bij de Amsterdamse restaurants Vis aan de Schelde en Lars Amsterdam en nu met veel plezier bij Grahams Kitchen. Hij deelt hier zijn favoriete wijnen van het moment.
“Las Mercedes, een absolute aanrader bij haring en oesters!”
Wat een prachtige wijn. Las Mercedes is een parel uit het zuiden van Spanje, uit Jerez de la Frontera om precies te zijn. Gemaakt van de lokale palomino fino druiven. Fermentatie van 30 dagen in houten vaten gevolgd door 6 maanden rijping in dezelfde vaten.
De mix van 2 bodems Barajuela en Antehojuela zorgt voor concentratie, mineraliteit en finesse.
In de smaak is deze wijn ziltig, mineralig met voldoende sap. Veelzijdig, gastronomisch en elegant. Absolute aanrader bij haring en oesters. Denk aan de serveertemperatuur 9 graden.
Importeur: Anfors Imperial
Meer wijnkeuzes van Nabil Touires? Kijk hier even rond.
🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
#Nabil
Geef een reactie