Het uit Bordeaux afkomstige wijnhuis  Baron Philippe de Rothschild SA lanceert de compleet nieuwe Mouton Cadet bio rosé. Deze wijn is vooral gemaakt om fruit en frisheid naar voren te brengen, met respect voor de herkomst en focus op de toekomst.

Het is het resultaat van een avontuur waarin de wijnmakers van Mouton Cadet samen met negen partner wijnbouwers de biologisch geteelde wijnstokken zorgvuldig selecteerden. De biologische en veganistische certificeringen weerspiegelen het doel van Mouton Cadet om een meer eco-verantwoordelijke benadering van de wijnbouw in de wijngaarden in Bordeaux te promoten.

Mathilde Sereys de Rothschild: “We willen dat Mouton Cadet naar de toekomst kijkt. De toevoeging van de biologische en veganistische wijn aan de collectie is een antwoord op onze verwachtingen voor de bescherming van het milieu”.

Nathan Sereys De Rothschild: “We hebben geprobeerd onszelf de vrije hand te geven met Mouton Cadet bio rosé. We houden van een wijn vol frisheid die wordt gedeeld bij een aperitief dat tot diep in de nacht duurt.”

Mouton Cadet bio rosé

Mouton Cadet bio rosé is een blend van vier druivenrassen: Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Cabernet Sauvignon. Na binnenkomst in de winery werden de druiven direct geperst wat de wijn zijn lichtroze kleur geeft. De rosé barst van de fruitsmaken en frisheid. Serveer de Mouton Cadet bio rosé 2021 goed gekoeld (6 tot 8°C) bij een feestelijke ‘fruits de mer’, verse toast met jonge geitenkaas of knapperige groenten van de bbq. Een heerlijke rosé voor zonnige avonden, maar ook perfect als aperitief.

Rothschild Mouton Cadet rose on ice

De nieuwe Mouton Cadet bio rosé in vanaf deze week onder andere verkrijgbaar bij BOVINO B.V., Wijnhuis Oudorp, Slijterij Vonk, perfectewijn.nl en binnenkort ook bij Flink.

Over Mouton Cadet

Mouton Cadet, onderdeel van het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA, is sinds de oprichting in 1930 trouw gebleven aan zijn oorsprong en is de wereldwijde standaard geworden voor Bordeaux AOC-wijnen. Mouton Cadet wordt verkocht in Frankrijk en in bijna 120 landen over de hele wereld.

Bron: persbericht. Mijn persoonlijke proefnotities volgen later.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen?  Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!