Bij de bereiding van mosselen gebruik je meestal witte wijn. Maar weet je dat ze ook heel lekker smaken als je ze laat zwemmen in rode wijn? Bereid ze eens op deze manier. Op zijn Spaans, met chorizo, een pepertje en knoflook. En… welke wijn is lekker  bij mosselen in rode wijn?

Kies bij dit gerecht een soepele rode wijn met ronde tannines. Denk aan een Spaanse Mencia, een Italiaanse Primitivo of een Roemeense Feteasca Neagra, eventueel met een tikje houtrijping. Sappig rood en donker fruit in neus en mond, milde vanilletonen een lichte rokerigheid. Deze wijnen zijn fris en niet zwaar waardoor ze goed passen bij de frisse smaak van de mosselen: de zuren van de tomaatjes en de rode wijn en de frisse hint van de paprikapoeder. De lichte rokerigheid sluit mooi aan bij de smaak van de paprikapoeder en de chorizo in het gerecht. Serveer hem niet te warm bij dit gerecht: zo’n 16 graden is perfect!

Mosselen in rode wijn compilatie

Mosselen in rode wijn met chorizo, het recept

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 150 gram chorizo aan een stuk
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 12  trostomaatjes
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 30 gr peterselie
  • 750 ml rode wijn
  • olijfolie
  • voor erbij: stevig stokbrood

Wat je verder nodig hebt:

  • grote (mossel) pan

Wat je gaat doen:

  • Hak de uien grof, de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn en snijd de chorizo in kleine blokjes
  • Verwarm 2 el olijfolie in de pan en bak de chorizoblokjes op middelhoog vuur twee minuten
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak mee tot de uien glazig zijn (3-5 min)
  • Voeg de trostomaatjes toe en schep door
  • Voeg de paprikapoeder, het fijngehakte pepertje en de rode wijn toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Spoel intussen in een vergiet de mosselen onder koud water af en verwijder eventueel de beschadigde exemplaren
  • Doe de mosselen in de pan bij de overige ingrediënten en kook ze tot alle schelpen open staan Roer af en toe voorzichtig om. Dat duurt maximaal 5 minuutjes.
  • Snijd intussen de peterselie fijn
  • Zet de (mossel) pan op tafel of doe het geheel over in een andere schaal
  • Strooi de fijngesneden platte peterselie erover

Mosselen in rode wijn en brood (1)

Geniet ervan, samen met wat vers gebakken brood en een gekoeld glas rode wijn!

Tip: zelf lekker vers brood leren bakken?
Dan is de brood cursus van de Cooking Academy wellicht leuk voor jou!
Klik hier voor meer info en een gratis proefles!

Meer visrecepten met wijnadvies op deze website? Klik hier 

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#visrecept