Zichtbaar trots is onze gastheer Glenn op de ‘nieuwe winkel’: in slechts 3,5 week is het oude Café Diner Vlaanderen aan de Delftse Beestenmarkt omgetoverd tot het trendy ‘Moeke Delft’. Het is verfrist, vernieuwd en toegankelijker gemaakt. Samen met andere journalisten en bloggers schuif ik twee weken na de opening aan voor een perslunch.

Moeke Delft, een tweede huiskamer 

Moeke verwijst naar het Brabantse woord voor moeder. “Bij je moeder voel je je thuis en zo’n plek willen wij ook hier in Delft creëren. Bij je moeder kun je op elk moment van de dag langskomen. Dat kan hier ook. Of je nu voor een kopje koffie komt, een lekkere lunch, borrelhap of een uitgebreid diner: alles is mogelijk”, zo verzekert Glenn ons. Het is een grote zaak: er is plaats voor 130 personen. Door de houten vloer, de open afscheidingen, de verschillende hoekjes en gebruikte kleurrijke materialen ziet het er knus en trendy uit. En buiten is er natuurlijk een groot gezellig terras.

Moeke Delft terras jpg

“Ik zit even bij Moeke”

MoekeDelftKarlijnVanDenElshout

Het sfeervolle, trendy interieur (foto: Karlijn Van Den Ende)

Moeke Delft keuken

Achterin de zaak is een op een atrium gelijkend gedeelte waar je een kijkje in de keuken hebt.

Moeke Delft, waar je je snel thuis voelt  

Het is niet de eerste Moeke in het land. Moeke werd zo’n 2,5 jaar geleden geboren na de succesvolle verbouwing van een uit 1859 stammend biercafé in Ginneken. Vorig jaar mei opende Moeke twee in Rhenen en dat was, met het grote terras aan het water, ook direct een groot succes. Delft werd uitgekozen als derde locatie. Delft heeft meer dan studenten. We zien moeders met kinderen die gezellig zitten te kleuren, een ouder echtpaar dat even snel een hapje komt eten, een tafel Engels sprekende zakenlieden aan het diner en een jong koppeltje dat slechts ook heeft voor elkaar . Duidelijk dat iedereen zich hier al snel thuis voelt.

Moeke Delft kinderen

Moeders en kinderen vermaken zich opperbest.

Moeke Delft drinkt graag bier

Wachtend op wat komen gaat kijk ik om me heen. Snel uitgekeken raak ik niet. Overal zijn leuke hoekjes en plekjes gecreëerd. Combinaties van hanglampen aan de plafonds, geweldig leuk gevonden teksten die ‘iets met Moeke’ te maken hebben en overal aan de muren accessoires die ‘iets met bier’ te maken hebben. Want bier, dat hebben ze hier volop! Maar liefst 60 varianten staan op de kaart en momenteel is men druk bezig met het brouwen van een eigen Moeke’s Blond bier. Ik dronk er mijn eerste IPA en dat was, voor een niet-bierdrinker ‘best te doen’. Veel wijnen staan niet op de kaart en dat vind ik dan natuurlijk wel weer jammer.  Beknopt en niet spannend, maar goed samengesteld: een Sauvignon Blanc, Chardonnay, Chenin, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Shiraz en een Syrah en Blush rosé. De prijzen zijn heel schappelijk: per glas 3,75-4,00 en per fles 19,50-20 euro. Prosecco is ook per glas te bestellen (4,50). De huis-champagne is MOËT.

Moeke Delft bartafels

Aan de bartafels drink je natuurlijk 1 van de 60 biertjes van de tap.

Moeke Delft, de gerechtjes

Moeke Delft is trots op haar flammkuchen, huisgemaakte kaaskroketten, Moeke burger, kaassoep en nog veel meer. We proeven in de vorm van shared-dining (of lunching in dit geval) een groot aantal gerechten van de kaart. En ik kan je verzekeren: die zijn stuk voor stuk superlekker. En, niet onbelangrijk: zeer betaalbaar!

Moeke Delft Flammkuchen

Flammkuchen Caprese, met mozzarella, tomaat, pesto en zwarte peper.

Moekedelftkaasseop en bestek

Overheerlijk kaassoepje. Ook op het bestekhoesje een leuke toepasselijke tekst.

Moeke Delft Zeebaars

Zeebaars met vinaigrette

Moekedelftlasagna

Vegetarische lasagne met spinazie, geitenkaas, paddenstoelen en witte wijnsaus.

Moeke Delft garnalen biefstuk

Salade Moeke: gewokte gamba’s en ossenhaaspuntjes.

Moeke Delft dessert

Moeke Soes, gevuld met slagroom en vanille-ijs.

 

LINKS:

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

PS: Ook leuk dat ik dankzij Moeke Delft weer een paar foto’s kon toevoegen aan mijn Facebookpagina LittleRooms 😉

Ga naar www.MoekeDelft.nl  voor openingstijden en alles wat je nog meer wilt weten.