Flessenpost – Op de mat viel niet alleen een heerlijke fles rosé, maar ook een bijzonder wijnglas. Niet alleen bijzonder vanwege het stijlvolle design, maar vooral omdat dit frêle wijnglas zo sterk blijkt te zijn! Ik had nog nooit van het merk Zalto gehoord, volgens wijnvriendin Annita echter  is het een geweldig merk en… haar favoriet!

Zalto Denk’Art: stijlvol en delicaat

Het weegt bijna niets, het universele wijnglas van Zalto glas dat ik opgestuurd kreeg. En het ziet er inderdaad heel mooi uit. Modern, stijlvol, delicaat. Enig speurwerk leert me dat de handgeblazen Zalto Denk’Art glazen uit Oostenrijk komen. Het ontwerp van de glazen is gebaseerd op hoeken van 24, 48 en 72 graden. Dit zijn de hoeken van de as waar de aarde om draait en deze hoeken werden in de Romeinse tijd al gebruikt in ontwerpen. Een modern glas gebaseerd op een tijdloos fenomeen dus.

MIP rosé rose in Zalto glas, zalto glasblazer

“Het Denk’Art glas is lichtvoetig, zeer elastisch en ondanks het bijna delicate ontwerp verrassend breukvast”

Zalto universeel: een all-rounder

De kristallen glazen van Zalto zijn gemaakt zonder lood en daardoor ook vaatwasser bestendig. Door het speciale design beloven ze ook niet al te snel te breken. Ik ben benieuwd hoe lang mijn glas het uithoudt, want ik vind het een fijn glas. Ik houd je op de hoogte. Mijn Zalto universeel wijnglas blijkt, zoals de naam belooft, een all-rounder: zowel geschikt voor witte als rode wijnen. Ik proef er vandaag een rosé in. De MIP rosé om precies te zijn.

MIP rosé in zalto glas, de zalto glazen

MIP rosé: Made In Provence

Dozen tegelijk verkocht ik ervan in de tijd dat ik mijn wijn- en delicatessenwinkel had: de MIP rosé. En ik vind het nog steeds een heerlijk glas. MIP staat voor Made In Provence, en daar komt hij dan ook vandaan. Hij wordt gemaakt van 60% cinsault, 20% syrah en 20% grenache. De druiven worden ’s nachts geoogst, wanneer het koel is. Het fruit blijft dan lekker fris. Dat is niet alleen belangrijk om de frisse zuren te behouden, het is ook belangrijk voor de vinificatie want hoe frisser de oogst, hoe minder kleur het sap zal krijgen. Daarmee volgen eigenaren Guillaume & Virginie Philip een belangrijke trend: consumenten willen immers een roséwijn uit de Provence met een lichte kleur.

MIP rose

“Elegante rosé, fris, bloemig en een fijne mediterrane kruidigheid”
A-W 7,9/10
€ 12,95  € 11,95 Bovino.nl 

MIP rosé, ook best een all-rounder

Maar de kleur alleen is niet het belangrijkst. De smaak, daar gaat het uiteindelijk om. En dat zit bij de MIP rosé wel goed. In neus en mond is de MIP een elegante wijn met mild rood fruit, iets perzik, witte bloemen, zachte citrustonen en een fijne mediterrane kruidigheid. Een elegante, verfrissende rosé met een uitstraling waarvan je zin krijgt in het Provençaalse (strand-)leven. Een heerlijk aperitief, maar ook heel geschikt bij gerechtjes uit de Provençaalse keuken, een gegrild zeevisje, een (maaltijd-)salade met geitenkaas, een stukje kalfsvlees met rozemarijn en nog veel meer zomerse gerechten. Ook best een all-rounder dus, die MIP.

LINKS:

🍇🍷🍴Geen enkel wijn- of ander culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Bovino.nl.  Mijn oordeel is het mijne.

#samenwerking