Van 29 t/m 31 januari 2018 staat het Parc des Expositions in het Zuid-Franse Montpellier geheel in het teken van de allerbeste biologische wijnen wereldwijd: Millésime Bio 2018.

Millésime Bio, grootse wijnbeurs

Millésime Bio is het grootste internationale platform voor biologische wijnen. In 2018 vindt alweer de 25ste editie plaats. Tijdens de drie beursdagen ontmoeten 950 exposanten in het hart van de Languedoc-Roussillon wijnprofessionals uit de hele wereld. Dat is een stijging van 50% ten opzichte van de vorige editie. Daarmee is Millésime Bio werelds meest toonaangevende, biologische wijnbeurs en een bezoek waard.

Het belang van Occitanie

Millésime Bio wordt mede mogelijk gemaakt door wijnmakers uit Occitanie (Languedoc-Roussillon), die lid zijn van Sudvinbio. Sudvinbio vormt al jaren de basis van de organisatie van Millésime Bio. Occitanie is zowel qua oppervlakte als qua aantal producenten en productie de grootste op het gebied van biologische wijnbouw. Occitanie vertegenwoordigt meer dan 1/3 van de biologische wijngaarden in Frankrijk (in totaal bijna 71.000 hectare). Er wordt meer dan 800.000 hl biologische wijn geproduceerd.

Millesimé bio, bezoekers en exposanten

De afgelopen jaren is het aantal internationale bezoekers met 20% gestegen. Afgelopen jaar kwamen 4850 bezoekers van buiten Frankrijk. De bezoekers komen vooral uit Europa, Noord-Amerika en Azië. De editie in Marseille heeft de gestelde doelen overtroffen. In 2017 waren 16 landen vertegenwoordigd; Frankrijk had de overhand met 700 wijnmakers. Italië en Spanje waren goed vertegenwoordigd met 9,5% en 7% van de exposanten. Tijdens de 25e editie is het evenement weer groter opgezet.

Millésime Bio logo_challenge_bio

Challenge Millésime Bio 2018

Voorafgaand aan de wijnbeurs vindt op 16 januari de Challenge Millésime Bio plaats, de officiële wijnwedstrijd van de Millésime Bio. Meer dan 1400 wijnen doen mee aan die competitie. De wedstrijd vindt plaats in het Altrad Stadium, Montpellier. De jury wordt voorgezeten door een vooraanstaand persoon in de wijnindustrie. Vorig jaar was dat Joris Snelten, CEO van Delta Wines, één van Nederlands grootste wijnimporteurs. Delta Wines is tevens het moederbedrijf van Coenecoop, een bedrijf gespecialiseerd in biologische, fairtrade en duurzaam geproduceerde wijn.

Jury Millésime Bio 2017 met rechts aan tafel juryvoorzitter Joris Snelten

Jury Millésime Bio 2017 . Rechts vooraan aan tafel juryvoorzitter Joris Snelten (foto: Challenge Millésime Bio)

Praktische informatie
29, 30 & 31 janurari
Parc des Expositions, Montpellier
Maandag: 10:00 – 19:00 – Dinsdag: 09:00-19:00 – Woensdag 09:00-17:00
www.millesime-bio.com

Geen enkel culinair nieuwtje, de lekkerste hotspots of wijn-spijsadvies (mét recept!) missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!