Op zondag 1 oktober komen in Hotel Okura Amsterdam maar liefst 30 chefs, die allen door Michelin met een, twee of drie sterren zijn onderscheiden, in actie om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten na de verwoestende schade die orkaan Irma heeft aangericht.

Michelin Chefs voor Sint Maarten

De opbrengst van deze unieke lunch aan de grootste Michelin Chef’s Table van Nederland komt VOLLEDIG ten goede van het Rode Kruis. Deelnemende restaurants zijn onder andere De Librije, Ciel Bleu, Bord’ Eau, ’t Nonnetje, Bridges, De Nederlanden en ook de eerste driesterrenchef van Nederland, Cees Helder, heeft toegezegd.

“De grootste Michelin Chef’s Table ooit voor Sint Maarten”

De Nederlandse topgastronomie heeft de handen in een geslagen om een eenmalige unieke lunch te verzorgen. In de Grand Ballroom van Hotel Okura Amsterdam wordt één grote keuken geplaatst waar 30 Chef’s Tables aan staan. Elke Chef’s Table van 10 personen krijgt een 5-gangenmenu inclusief aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Het extra bijzondere is dat elke tafel per gang een gerecht van een andere sterrenchef krijgt uitgeserveerd. Naast het culinaire aspect is er uiteraard tijdens de lunch een gevarieerd aanbod aan entertainment, vindt er een loterij plaats en worden 3 exclusieve stukken ter veiling aangeboden.

Chef's Table Michelin Chefs voor Sint Maarten

Initiatief Chef’s Table benefietlunch

Het initiatief voor de benefietlunch Sint Maarten Chef’s Table is genomen door de top van culinair Nederland. Veel chefs hebben tijdens de afgelopen 10 edities van het gastronomische evenement Fête de la Cuisine op Sint Maarten gekookt en daardoor het eiland, haar bewoners en hun overzeese horecacollega’s leren kennen. Toen het idee voor een inzamelactie werd geopperd stroomden de aanmeldingen van Michelin Chefs uit het hele land dan ook binnen.

Toerisme op Sint Maarten

Berichten in de media geven aan dat voor deze voor Sint Maarten economische ramp de schade voorzichtig wordt geschat op 3 miljard euro en de wederopbouw jaren gaat duren. De Nederlandse topgastronomie wil met Sint Maarten Chef’s Table niet alleen een bijdrage leveren, maar ook de aandacht vestigen voor het belang van de snelle wederopbouw van de haven, het vliegveld, de hotels en restaurants. Sint Maarten is voor 80 procent afhankelijk van toerisme en alle restaurants en hotels op het eiland zijn of compleet weggevaagd of dusdanig beschadigd dat het nog maanden kan duren voordat ze überhaupt weer operationeel zijn. Pas dan kan het toerisme op Sint Maarten weer op gang komen en zo het merendeel van de inwoners weer voorzien van werk en inkomen. Sint Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Cariben en er wordt zelfs gezegd dat wanneer je een jaar op het  eiland verblijft, je nooit twee keer in hetzelfde restaurant hoeft te eten.

Reserveren

Een tafel voor 10 personen kost € 3.000,00 (exclusief BTW). Individuele reserveringen kunnen ook gemaakt worden voor € 300,00 (exclusief BTW) per persoon. U krijgt dan plek(ken) volgens het zogenaamde Table d’Hôte-principe: aanschuiven bij andere gasten aan een tafel. De giften en schenkingen aan Sint Maarten Chef’s Table zijn aftrekbaar in de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting door de samenwerking met het Rode Kruis en haar ANBI-status.
Reserveren doe je op de website van Sint Maarten Chef’s Table.

 

Geen enkel culinair nieuwtje, wijn-spijs advies, recept, cocktail of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkste nieuwsbrief!