Gin-tonic, vermouth en ook sherry zijn bezig met een revival. Is het nu de beurt aan Sangria? Sangria is een bekend Spaans drankje dat in veel wisselende samenstellingen en kwaliteiten wordt geserveerd. De basis is van oorsprong een rode (sangre=bloed) wijn met daarin allerlei soorten fruit. Het wordt gekoeld geserveerd en heeft vaak een laag alcoholgehalte. Dat is in de warme Spaanse zon een prettige bijkomstigheid.

freixenet-caves-big

Mia Sangria

Mia Sangria is een product van het Cava-huis Freixenet. Het werd gecreëerd door de Spaanse wijnmaakster Gloria Colell: “Zelf serveer ik mijn vrienden vaak sangria en ik vond dat de consument ook een goede Spaanse sangria verdient, zoals wij die drinken in Barcelona. Ik heb mijn kennis van wijn gecombineerd met de methodes waarop mijn familie zelf sangria maakte. Mia Sangria van Freixenet vertegenwoordigt voor mij de smaak van Barcelona, de smaak van mijn thuis.”

Kleurrijk mozaïek

De flessen zien er lekker zonnig uit. De kleurige mozaïekprint in het logo van Mia Sangria is geïnspireerd op de beroemde kunstwerken van de kunstenaar Gaudi die overal in Barcelona te zien zijn. Naast de klassieke rode sangria, de Classic Royal, is er ook een witte variant die, hoe kan het anders voor een Cava-producent, iets mousserend is, de Sangria White Frizzante.

Sangria Mia 2

Inspirerende tips voor Sangria

Beide Sangria’s kun je, lekker gekoeld, zo drinken. Maar met wat stukjes vers fruit en ijsblokjes maakt je hem nog feestelijker. De combinatie met sinaasappel is natuurlijk het meest voor de hand liggend, maar ‘Mia Sangria’ heeft nog wat tips voor je:

Serveer de Classic Royal Sangria met:

  • Aardbeien en sinaasappel
  • Appel, kaneel en granaatappelpitjes
  • Perzikschijfjes en verse frambozen
  • Verse vijgen en reepjes sinaasappelschil

Drink de White Frizzante Sangria ook eens met:

  • Munt en aardbeien
  • Kiwi en mango
  • Bolletjes watermeloen, honingmeloen en cantaloupe meloen, afgemaakte met dunne schijfjes limoen.
  • Ananas, munt en limoenschijfjes
  • Bosbessen, aardbeien en frambozen met wat schijfjes citroen

 

Dat klinkt lekker allemaal, laat de zomer maar komen! Ik heb ze allebei nog niet geproefd maar ben zeer benieuwd. Ik hoop dat ze net zo feestelijk smaken als ze er uit zien. Vanaf juni zijn ze voor ongeveer €6,99 per fles verkrijgbaar bij de zelfstandige slijter, Gall&Gall en Emté supermarkten.

Laat je me weten hoe jíj ze vindt?

 

Dit bericht is tot stand gekomen ism Freixenet