Op zaterdag 14 februari is het zover: het eerste Culinaire Event georganiseerd door Petra de Boevere, oftewel: het Meisje van de Slijterij is een feit. Plaats van handelen: de historische raadzaal van Het Belfort in Sluis.

De uitnodiging

”Voetmassages (gaan we regelen als Anna-Maria Mantel-Giannattasio komt), korte presentaties, een proeverij, eten, drinken, muziek, overnachten voor hen die van ver komen. We gaan de vriendschap vieren. En verbondenheid”, zo staat in de aankondiging in de evenementenkalender van Facebook. Dat klinkt goed. Daar houden wij van!

IMG_6663

Bij het Belfort worden we opgewacht met vrolijke doedelzakmuziek.

Het event

De voetmassages hebben we gemist (Anna-Maria niet overigens) maar man man wat is het een mooi event!  Nadat Petra in het kort iets over zichzelf heeft verteld (“Ik worstel en drijf af”) stelt ze de heren/dames/bedrijven voor die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt. Die zullen in de loop van avond op hun beurt via een korte presentatie meer over hun product vertellen. Petra heeft in overleg met hen een menu samengesteld dat als ‘walking diner’ wordt gepresenteerd. Er zijn suggesties bij de diverse hapjes, maar, zo verzekert Petra ons: niets moet, alles mag! En geniet er vooral van, roept zij stralend. Nou, daar hebben we geen problemen mee! Hieronder een foto- impressie.

image

Petra heet ons vrolijk welkom. “Ik worstel en drijf af”, lacht ze ons toe.

IMG_2586

De heren van Loopuyt gin onthullen een leeuwenkop van ijs met de mededeling dat ook zij vinden dat de leeuw in het wapen van Zeeland moet blijven!

Attachment-1

Loopuyt gin met Fentimans tonic, perfect pairing met Fentimans gelakt buikspek’. Een mooi begin!

IMG_4660

De VL92 gin van H.Van Toor Jz. met Fentimans Rose Lemonade vind ik overigens ook een feestje!

IMG_4663

Jacqueline Mourik presenteert enthousiast het volgende gerechtje: ‘Zeeuwse creuses, perfect pairing met zeeuwier jenever van het meisje van de slijterij’. Nomnomnom!

 

Attachment-1

‘Sauvignon Blanc Montès, Chili, perfect pairing met huisgemarineerde zalm met koriander & spray van VL92 gin’ Leo Fontijne, Distilleerderij H.vanToor Jz., legt de laatste hand aan het gerechtje. Nomnomnom again!

IMG_6657

‘Chardonnay Montès Chili, perfect pairing met cappuccino van doperwt en gerookte paling’

IMG_6661

‘Cabernet sauvignon Montès Chili, perfect pairing met carpaccio van zesrib met balsamico, rucola & oude kaas’

IMG_6660

‘Lirac Ogier Rhône Frankrijk, perfect pairing met rosé gebraden hert met truffeljus’. Ook de Schelvispekel van H. van Toor Jz., distilleerderij, is hier heerlijk bij!

IMG_6659

‘Speciaal bieren van Fort Lapin, perfect pairing met stoverij met Fort Lapin, frietjes en mayonaise’

2

Mike Overvliet is samen met zijn vrouw Anne-marie (het is tenslotte Valentijn♥♥) namens De Monnik Dranken aanwezig om iedereen over whisky te leren.

image

‘Glendronach whisky & Benriach whisky, perfect pairing met moeulleux au chocolat’ ‘ Koffie met Monastique van Leo Fontijne (distilleerderij van Toor)/ bonbon’

Het was een fantastisch evenement met mooie producten en fijne gasten. Veel dank aan Petra, haar man Bram en zoon Pepijn en alle anderen die dit tot een onvergetelijk festijn hebben gemaakt! De tweede zaterdag in februari staat voortaan elk jaar vast in mijn agenda. Ook in de jouwe? Ik zeg: doen!
Voor meer info over dit evenement of de leveranciers: Petra de Boevere, Slijterij-Wijnhandel de Vuurtoren, Sluis.