Meesterkok Angélique Schmeinck is zonder twijfel de meest creatieve kok van Nederland. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir: het enige luchtballon-restaurant ter wereld waar Angélique kookt met de warmte van de ballon. 

Once in a lifetime experience

Het is weer mogelijk om een plaatsje te reserveren voor dit unieke restaurant waar letterlijk en figuurlijk op hoog niveau wordt gekookt en genoten. Elk jaar tussen april en september kun je een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant met 14 plaatsen. Een ‘once in a life time experience.’ De eerste vaart van dit seizoen vindt naar verwachting begin april plaats. Om de eerste vlucht van het seizoen extra feestelijk te beginnen verrast Angélique haar gasten met Het eetbaar schilderij in de lucht.

Angelique Schmeinck food in ballon

Het eetbaar schilderij

Een van de andere specialiteiten van Angélique is Het eetbaar schilderij: een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en texturen in een prachtige palet bij elkaar komen. Dit levert een onvergetelijke voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een bijzondere manier om een evenement of diner tot een onvergetelijke ervaring te maken. Een schilderij wordt altijd op maat gemaakt, helemaal aangepast aan het thema/wensen van dat moment. Hartig of zoet, groot of klein, als aperitief of dessert, het kan allemaal. Dit wordt de eerste keer dat Angélique Het eetbaar schilderij serveert in de luchtballon. Een dubbel bijzondere ervaring voor de gasten.

Angélique: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en het Eetbare schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

Angelique Schmeinck, veelzijdige creatieveling

Nederland kent (helaas) maar 2 vrouwelijke SVH meesterkoks. Angélique Schmeinck is er één van. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt en verbluft. Een culinaire ontmoeting met deze veelzijdige creatieveling vergeet je niet snel. Angélique prikkelt bij alles wat ze doet al je zintuigen op een ongekende manier. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op 24Kitchen en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken. Angélique is te boeken als smaakmaker op events en binnenkort opent ze haar nieuwe culinaire galerie waar kunst en gastronomie de belangrijkste ingrediënten zijn.

Zo’n ballonvaart meemaken?

Angélique organiseert deze culinaire ballonvaarten in samenwerking met Bas Ballonvaarten. Voor meer info over prijzen of reserveringen zie basballonvaart.nl/culiair-sky-dining of angeliqueschmeinck.nl.

 

Bron: persbericht  Kip & Ei Communicatie