Dit jaar werd half februari de 6e editie van Wine Paris georganiseerd. Locatie is traditiegetrouw het Parc des Expositions Porte de Versailles in het zuiden van de stad Parijs. Met deze 6e editie is Wine Paris uitgegroeid tot een van de, zo niet de belangrijkste, internationale beurs voor de wijnhandel. Wine Paris trok dit jaar een recordaantal van 52.622 bezoekers, waarvan 45% internationaal, uit 154 verschillende landen.
Vooraf registreerden zich al ongeveer 40% meer Nederlandse bezoekers dan vorig jaar. Ook op de beursvloer zelf waren de Dutchies (of Les Hollandais) prominent aanwezig. We spraken onder andere Mick Kooistra van Horizon Wines, Dennis Suikerbuik van Delta Wines, Moritz Peeters van Wijnhandel Peeters, Winston van Eijkelenborg van W&S Company, Frank Smulders MW, Alain Jacobs van het Duits Wijninstituut, Gino Scheltema van Wine-Ex, Stan de Jong en Sebastiaan van Riemsdijk van Vinoviccio en Martijn van de Crommenacker en Jabik van der Goot van Tamis Wijnen.
Wat zijn nu de voordelen van Wine Paris volgens de Nederlanders?
- Een compacte beurs met 4 hallen, waar je gemakkelijk en snel van de ene hal naar de andere loopt.
- Uitstekende lunch-mogelijkheden op de beurs.
- Vroeg in het jaar, waardoor je goede inkopen kunt doen.
- Een grote keus in hotelkamers in alle prijscategorieën in de stad.
- Goede verbindingen met Parijs, met het OV, auto, trein en vliegtuig.
- In de bruisende metropool Parijs is altijd wat te doen.
Wine Paris wordt volgend jaar georganiseerd van 9 t/m 11 februari 2026. Meer info op de website: https://wineparis.com/
Deze tekst is geschreven door Ghislaine Melman. Ghislaine is vinoloog en eigenaar van het in wijn gespecialiseerde PR bureau ‘Melman Communications‘. Dagelijks is zij voor haar internationale opdrachtgevers actief bezig met wijn. Hier deelt ze enkele geheime tips van haar reizen.
#Ghislaine
Geef een reactie