Leuk blijft hij, de Markthal. Hoewel ik er in het weekend minder enthousiast over ben. Bijvoorbeeld omdat je dan aankomt en er een rij buiten staat van bezoekers die ook graag naar binnen willen. Gelukkig kun je sommige horecagelegenheden ook van buitenaf benaderen als je even snel wilt lunchen. En dat laatste willen wij. In Mart-Café was ik nog niet geweest. Uitproberen dus.

Een gezellige drukte

De zon schijnt volop en binnen is het gezellig druk. De sfeer van een zaterdagse marktdag. De inrichting is minimalistisch met betonnen muren, veel hout en zwart-witte tegels op de vloer. Een deel van het plafond is open waardoor er een leuke verbinding ontstaan is met de bovenverdieping. Een flink aantal kroonluchters, waaronder een van meccano (ken je dat (nog)?). Op de kaart een beperkt aantal gerechtjes, voor elk wat wils. Het wijnassortiment is goed samengesteld en alle wijnen (zo’n 10-15 soorten) zijn ook per glas te bestellen.

image

Vissoep

We bestellen twee maal de vissoep met daarbij een glas Vermentino. Het is onze gastvrouw Lisa niet direct duidelijk welke wijn we bedoelen, maar als we hem op de kaart hebben aangewezen klaart haar gezicht op: ‘O, de Toscana’! De wijn wordt snel gebracht evenals de soep. Jammer dat de opmerking van mijn tafelgenoot niet is meegenomen in de keuken. Of de soep wel een beetje vulling zou hebben. Hij had namelijk al wel twee keer eerder hier een vissoep gegeten. De eerste keer was die helemaal geweldig, maar de tweede keer een soep met weinig inhoud. De naam ‘soep’ is overigens niet helemaal goed gekozen. Het blijkt een waterige bouillon met niet veel smaak. De stukjes vis en groente dié erin zitten smaken lekker. Als we er vriendelijk iets over zeggen verontschuldigt onze Lisa zich maar veel kan ze er niet aan doen.

image 2Gastvrijheid

Als bij het afhalen van de borden door een collega wordt gevraagd of het heeft gesmaakt geven we nogmaals bescheiden onze mening. Tja, we zijn aardig, maar wel eerlijk. Het boerenbrood met knoflook dat erbij wordt geserveerd is overigens heerlijk. Zo lekker dat ik zelfs even mijn ‘low-carb’ principes overboord zet. De heer die ons tafeltje had afgehaald biedt ons een drankje aan van het huis omdat wij niet helemaal tevreden zijn. Wat een aardige geste! Na een lekkere espresso verlaten we Mart-Café om zeker nog eens terug te komen. De sfeer is prima, evenals de wijn en we zijn benieuwd naar de gerechtjes zoals Klassieke Steak Tartaar en Fish & Chips. We laten ons niet door de eerste de beste tegenvallende vissoep uit het veld slaan!

3