Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’.

JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenigingen van Nederland en bestaat uit 39 leden die actief zijn in de topgastronomie. De leden kiezen bij stemming jaarlijks hun favoriete chef-kok. Dit jaar is dat Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem.

JRE chef van het jaar

‘Normaal is er een feestavond, maar vanwege corona kwamen ze met bloemen en Champagne bij het restaurant. Het was op de verjaardag van mijn vriendin Marjolein, dus ik dacht dat ze voor haar kwamen. Maar ze kwamen voor mij’, aldus een verbaasde Captein, die de prijs uit handen kreeg van JRE-voorzitter Marko Karelse.

Trots op deze prijs

Captein vindt het ‘supergaaf’ dat hij door zijn collega’s is gekozen tot Chef van het Jaar. ‘In de vereniging zitten veel ervaren chefs, die op mij hebben gestemd. Dat geeft een extra goed gevoel. Ik ben dan ook erg trots op deze prijs. Het is een erkenning dat we als ambitieus restaurant goed bezig zijn. Deze belangrijke prijs kan veel bieden voor 2021’.

Orangerie De Pol

Orangerie De Pol is gevestigd in een glazen kas. Vanuit het restaurant hebben gasten zich op de bosrand, een prachtige tuin met appelbomen en een open keuken waarbij de koks in het zicht werken. Captein werkt voornamelijk met producten die op kleine schaal worden geproduceerd in de nabije omgeving. Hij combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken.

‘Eten bij Orangerie De Pol is een unieke ervaring met een optimale beleving van a tot z, zowel in service, in ambiance als in de presentatie van de gerechten. Ons team is superleuk en energiek, en legt gasten volledig in de watten’, aldus Captein, die in december samen met zijn vriendin 2 jaar eigenaar is van Orangerie De Pol in het buitengebied van Doetinchem.

JRE-Nederland reikt jaarlijks prijzen uit. Vorig jaar viel Orangerie De Pol ook in de prijzen. Toen werd Marjolein van der Ham door vakcollega’s gekozen tot Gastvrouw van het Jaar.

www.orangeriedepol.nl

Foto credits: Fotografielokaal

Informatie over JRE-Nederland is te vinden op https://www.jre.eu/nl/nederland

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!