Weer zo’n heerlijk kookboek dat leest als een roman. Of is het andersom? In Mangiamo! deelt culinair schrijver/journalist, tv-kok en oprichter van de Pasta Academie Sarah Puozzo 66 authentieke recepten en verhalen uit haar geliefde Italië.
Sarah groeide op in een Italiaanse familie. Al op 6-jarige leeftijd leerde zij van haar vader gnocchi maken met slechts enkele ingrediënten: eieren, aardappelen en bloem. Pure ingrediënten, daar draait het om bij Sarah. Voor Mangiamo! reisde ze heel Italië door en kwam terug met de leukste verhalen, lekkerste recepten en mooiste foto’s.
Reis-kook-geniet-boek
En die vind je allemaal terug in dit heerlijke reis-kook-geniet-boek. Sarah noemt het zelf tafelverhalen. “Een dampend bord pasta of risotto is nooit slechts een portie koolhydraten op een bord. Je kunt er de geschiedenis aan aflezen, of ontdekken waar het is gemaakt door de gebruikte ingrediënten. Soms brengt het je naar grote componisten zoals risi e bisi, het favoriete gerecht van de Venetiaanse Vivaldi. En soms hangt er ook een mooie legende aan vast, zoals de tortellini uit Bologna, gemaakt naar het evenbeeld van de beeldschone navel van Venus.”
Italië doorkruist
De recepten zijn ingedeeld naar regio waarbij ze heel Italië doorkruist. Zo vind je recepten als Olive all’Ascolana uit de Marken, tot Granita van bloedsinaasappels uit Sicilië. Van Bistecca alla Fiorentina uit Toscane tot truffelgerechten uit Piëmonte en van Piadina’s uit Emilia-Romagna tot gefrituurde artisjokken uit Lazio.
Wijn
En ook de wijn wordt niet vergeten. In Venetië bestelt ze geen glas wijn, maar un’ombra en proeft ze wijnen in een klooster. Ze geniet van een glas Valpolicella bij haar ‘Pasta alla busara en een verfrissende Soave bij haar ‘Paling in tomatensaus met witte polenta’. En natuurlijk kookt ze er ook mee.
Als dat allemaal nog niet genoeg is geeft ze ook nog leuke muziek- en filmtips:
“Proef, ruik, voel en luister.
Want alleen zo ervaar je la bella vita zoals die bedoeld is.”
Je begrijpt: ik ben fan!
Je koopt dit boek makkelijk en snel bij bol
🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook
Geef een reactie