Topchef Kelvin Lin en zijn moeder hebben online webwinkel Mama Q geopend. Het assortiment bestaat uit authentiek Aziatisch comfortfood, dimsum en gerechtonderdelen. Met het aanbod kunnen consumenten thuis genieten van lekkernijen die voortkomen uit de bekroonde keuken van het voormalige toprestaurant Nayolie in Voorschoten.

Mama Q is vernoemd naar de moeder van Kelvin Lin, die de afgelopen jaren Kelvins culinaire steun en toeverlaat was in het inmiddels gesloten restaurant Nayolie in Voorschoten. Chef-eigenaar Kelvin Lin stopte met zijn restaurant Nayolie in Voorschoten omdat de werkzaamheden die de topchef buiten Nayolie uitvoerde zodanig veel tijd in beslag namen dat ze zich niet meer lieten verenigen met het runnen van een restaurant.  Met zijn onderscheidende moderne Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore verwierf Nayolie lovende recensies in de landelijke pers, hoge noteringen in restaurantgidsen als Michelin en werd het door restaurantgids Gault&Millau bekroond tot ‘Aziatisch Restaurant van 2020’.

Kevin Lin Mama Q gerechtjes ANNE-WIES.NL

Met de klok mee, vanaf inks boven: Ravioli met gamba en saus van langoustine, Dry aged gerookte zalm, Iberico gyoza’s met sojadip, Hokkaido coquille met glasvermicelli. Midden: iKi Beer by Kelvin Lin

Aziatisch comfortfood op niveau

Het assortiment van de gastronomische webwinkel bestaat uit Aziatisch comfortfood dat voortkomt uit de keuken van Nayolie en dat Mama Q heeft gemaakt onder supervisie van haar zoon Kelvin Lin.
Mama Q: “Zo zijn Kelvins befaamde gamba-ravioli’s met langoustinefarce verkrijgbaar, evenals hoender met curry. Ook zijn ode aan de Thaise streetfoodkoningin Jai Fai is te bestellen: tom kha kai met hoender, lemongrass en limoenblad. Het aanbod bestaat verder uit onder meer dim sum, wagyu, dry aged gerookte zalm, coquilles, tonijn-sashimi, soepen, sauzen en iKi Beer by Kelvin Lin. Zoals men van Nayolie gewend is gebruiken we ingrediënten van topkwaliteit.”

Voor de liefhebbers die veel willen proeven is er een ‘All the way’ pakket en daarnaast kan maandelijks een koelvers menu besteld worden dat af te halen is in Voorschoten. Alles wordt diepgevroren en deels koelvers geleverd door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden.

Mama Q’s grote rol in Nayolie

Na uitbater te zijn geweest van verschillende Aziatische restaurants in Nederland, waaronder het succesvolle Red Chilli in Nieuwe Niedorp, besloot Mama Q in 2018 om Kelvin te helpen in restaurant Nayolie. Kelvin Lin: “Mijn moeder is bescheiden, maar ze speelde er een grote rol, van het delen van haar kennis over de Aziatische keuken tot de mise en place en het koken tijdens het service en op locatie. Tijdens de horecalockdowns in de coronacrisis heb ik samen met haar een take away en delivery-concept ontwikkeld, dat heel succesvol werd en dat tot op de dag van vandaag nog bestaat. Omdat daarnaast mijn consultancy-werkzaamheden in Azië en andere activiteiten een grote vlucht namen, heb ik Nayolie begin 2022 gesloten. Maar waar ik het steeds drukker kreeg, werd het voor mijn moeder steeds rustiger en dat is niets voor haar.”

Blijven doen waar je hart ligt

Mama Q: “Mijn hart ligt bij Aziatisch comfortfood en de liefde daarvoor wilde ik heel graag blijven delen met anderen. Met de webwinkel kan ik in mijn eigen tempo blijven koken en kunnen Kelvin en ik beide onze culinaire creativiteit kwijt. Aanvullend bieden we onder de naam Mama Q Foodsolutions voor bedrijven de mogelijkheid om Aziatische gerechten, maaltijdcomponenten, sauzen, soepen en patisserie te ontwikkelen en te produceren, eventueel naar hun eigen receptuur. Ook zijn we in te schakelen voor advies over de Aziatische keuken. Ik ben heel blij met deze nieuwe stap. Hij past ook mooi in de Ikigai-filosofie dat we niet met pensioen gaan, maar dat we blijven we doen waar ons hart ligt.”

De webwinkel is bereikbaar via www.mamaq.nl

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook