Ook Warschau wordt steeds leuker! Bijna twee keer zo hoog als de Rotterdamse Euromast, een panoramaplatform, een uitkijkpunt en een grote bar met uitzicht op een beroemd paleis: de 310 meter hoge Varso Tower, het hoogste punt in de EU, is al adembenemend en wordt nu nog spectaculairder.
Magnicity, wereldwijd marktleider van stedelijk toerisme op grote hoogte, gaat de topverdiepingen verder ontwikkelen. Zo komt er onder andere een terras op de 49e verdieping met een door bomen omgeven daktuin.

Top van de toren, toplocatie

De Varso Tower, ontworpen door het internationale architectenbureau Foster + Partners, steekt met 310 meter hoog boven de Poolse hoofdstad Warschau uit. Het kantoorgebouw, dat ook een panoramaplatform heeft, kijkt uit over het Varso-plein en is ideaal gelegen, dichtbij het stadscentrum en het Centraal Station. De Magnicity-locatie op de bovenste verdiepingen van de Varso Tower krijgt een terras op de 49e verdieping met een door bomen omgeven daktuin. Op de 53 verdieping bevindt zich een groot uitkijkpunt. De locatie biedt bezoekers een uniek panoramisch uitzicht over Warschau, een meeslepende beleving en een grote bar met uitzicht op het beroemde paleis van Cultuur en Wetenschap.

Magnicity heeft de ambitie om een nieuwe must-see plek te creëren voor bezoekers van de stad en wil Warschau internationaal laten schitteren. De creatie en ontwikkeling van de locatie beginnen in het 2e kwartaal van 2024 en de opening voor het publiek is gepland voor de zomer van 2025.

Magnicity Warschau compilatie

Magnicity, leider in stedelijk toerisme op grote hoogte

In Warschau gaat Magnicity toeristen en de lokale bevolking een onvergetelijke ervaring bieden. Met dit nieuwe project versterkt Magnicity zijn positie als leider in stedelijk toerisme op grote hoogte en laat het interesse zien in iconische steden die zich sterk ontwikkelen. Eerder bewees Magnicity al – met de exploitatie van topverdiepingen op iconische torens in Frankrijk, Duitsland, de VS en Nederland- dat het locaties kan transformeren tot unieke belevingen, waarbij entertainment en het ontdekken van de stad harmonieus samenkomen.

Magnicity in Rotterdam

Die formule past het bedrijf nu ook toe in Rotterdam. Hier ontwikkelt Magnicity op dit moment de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven. In de top van de hoogste toren van de Benelux komt een premium bar- en restaurantconcept. In het concept speelt storytelling, die nauw verbonden is aan de stad Rotterdam, een belangrijke rol. Iedereen kan hier straks genieten van een prachtig uitzicht over Rotterdam en de Erasmusbrug. Magnicity is ook eigenaar van de Euromast in deze havenstad.

Groeiende populariteit van Warschau

Warschau is een van de meest dynamische Europese hoofdsteden.  De stad is een aantrekkelijke toeristische trekpleister geworden. Niet voor niets riep de European Best Destination Organization Warschau uit tot Best Destination 2023. In 2022 verwelkomde de stad 9 miljoen toeristen. Ook op social media wordt Warschau steeds populairder. De Poolse hoofdstad biedt een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving, zet in op duurzame, groene ontwikkeling en versterkt zijn culturele invloed. Voor Magnicity biedt de vestiging in Warschau kansen om, via de eigen expertise, actief aan die dynamiek bij te dragen.

Ik ben ontzettend trots dat Magnicity zich vestigt in de top van de iconische Varso Tower. Onze ambitie is om unieke ervaringen te bieden die emoties oproepen, waarbij je de stad ontdekt op een andere manier. Ik ben verheugd dat HB Reavis overtuigd is door ons voorstel en onze expertise. We gaan een nieuwe fase in van een project waarvan ik er zeker van ben dat het veel bezoekers zal trekken’ – Alexia Vettier, CEO van Magnicity.

‘Sinds de ontwerpfase wilden we het uitzicht op de skyline van de Varso Tower niet alleen delen met kantoorhuurders, maar ook met het grote publiek. Door de enorme belangstelling voor een bezoek aan het dak van de wolkenkrabber in Warschau gingen we in zee met een partner die ervaring heeft met het beheren van dergelijke plekken. We zijn dan ook trots dat we een 20-jarige huurovereenkomst hebben gesloten met Magnicity, dat met succes geweldige ervaringen en veiligheid biedt aan bezoekers van vergelijkbare locaties in Chicago, Parijs, Berlijn en Rotterdam. Net als bewoners en toeristen kunnen ook wij niet wachten tot de topverdiepingen opengaan voor iedereen. Tot ziens daarboven’ – Cezary Błaszczyk, lid van de raad van bestuur van HB Reavis Investments Polen.

Magnicity heeft al vijf locaties op iconische plekken in het hart van de grootste steden ter wereld. In Parijs is Magnicity sinds 1974 eigenaar van het Paris Montparnasse Observatory, gelegen op de top van de gelijknamige tore, In Berlijn exploiteert Magnicity sinds 1993 de Berliner Fernsehturm (tv-toren). In Chicago is Magnicity sinds 2012 eigenaar en exploitant van het 360 Chicago Observation Deck. In Rotterdam nam het in 2020 de Euromast-toren over en tekende in 2024 een langjarig huurcontract voor de hoogste verdiepingen van De Zalmhaven.

Over Magnicity

Magnicity biedt meer dan een spectaculair uitzicht op de stad; het biedt meeslepende ervaringen waar lokale en internationale bezoekers een stad in alle dimensies ontdekken (op het gebied van geschiedenis, cultuur en levenskunst). Magnicity-locaties combineren educatieve activiteiten, nieuwe technologieën, spannende attracties, tentoonstellingen en eenmalige evenementen om onvergetelijke ervaringen te creëren. In 2023 verwelkomde Magnicity, met 300 werknemers, meer dan 3 miljoen bezoekIers.

Over HB Reavis

“Wij zijn een internationale aanbieder van werkplekken, die locaties ontwerpt, bouwt en beheert die het welzijn en de productiviteit van de gebruikers vergroten. Wij zijn actief in vijf landen: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Slowakije en Hongarije en boden al aan meer dan 75.000 mensen werkplekken. Sinds de oprichting van HB Reavis in 1993 hebben we met succes meer dan 1,69 miljoen vierkante meter kantoor- en winkelruimte opgeleverd. Momenteel beheren we 640.000 vierkante meter aan werkruimten met een waarde van 3 miljard euro. Onze gebouwen zijn internationaal bekroond en liggen op centrale locaties met een goede bereikbaarheid. De gebouwen kennen daarnaast een mensgerichte ontwerpbenadering met hoge normen voor duurzaamheid en innovatie, gericht op service aan klanten.”

Bron: persbericht

🍇🥂Geen enkel travel- of culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook