In de wijnwereld raken schitterende wijnen soms opeens ‘uit de gratie’, Sherry is daarvan een goed voorbeeld. Maar Madeira verging het nóg slechter. Deze koninklijke wijn van weleer lijkt nu te zijn verbannen naar het keukenkastje om een doordeweeks soepje mee op te peppen. En dát voor een wijn die kenners rekenen tot de wereldtop. Op de vraag: ‘welke wijn zou je meenemen naar een onbewoond eiland?’ antwoordde Jancis Robinson MW “Madeira”!

Jeroen BronkhorstWijnstudio oprichter Jeroen Bronkhorst vloog naar Madeira en raakte verliefd op de daar aanwezige sublieme kwaliteiten en de nog aanwezige stókoude wijnen. Hij kwam regelmatig terug, leerde alle wijnmakers kennen, volgde een opleiding en las zich zo goed mogelijk in. Er zijn 6 boeken aan Madeirawijn gewijd maar er was ruimte voor een meer gedegen werk.

Madeira Wine Today: must voor wijnliefhebbers

Jeroen Bronkhorst schreef gedurende twee jaar aan dit 7e boek over Madeira; het eiland en zijn historie, de unieke wijnbouw en vinificatie, stille wijnen, wijnwetgeving, gastronomie en nog veel meer en liet het direct in het Engels vertalen. Aanvullend laten 200 foto’s de overweldigende natuur van het eiland zien. Dit boek is een naslagwerk en een must voor iedere wijnopleiding. Het wordt ook aanbevolen voor de Madeira Wine Educator Course.  Op 25 november ontvangt de Portugese Ambassadeur in Den Haag, António de Almeida Lima, het eerste exemplaar. Het IVBAM, overheids-wijninstituut van Madeira, is daarbij, en Onno Kleyn komt een interview afnemen. Aansluitend mag de geïnteresseerde schrijvende pers (op inschrijving, aanmelden kan via Jeroen Bronkhorst) de neus in het glas steken want er staan dan meerdere schitterende, oude Madeira’s open.

Madeira wine Today landschap

Vanaf 26 november is het boek verkrijgbaar bij de betere boekhandel, maar ook -gesigneerd- online via de auteur: info@madeirawijn.nl.

De prijs van dit uitgebreide werk is € 37,50.

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook