Heb je een hekel aan ‘wollige’ wijnwoorden? Zeggen woorden als ‘complex’, ‘elegant’, ‘mineraal’, ‘aardse tonen’, ‘notig bouquet’ of ‘afdronk van viooltjes’ jou niets? Dan is dit leuk voor jou: maak je eigen wijntaal met Wild Pig! En… je kunt er ook nog iets mee winnen! 

Bij Wild Pig vinden ze dat je vooral je eigen gevoel moet volgen als je de smaak van je favoriete wijndruif wilt onthouden. Wild Pig heeft 7 wijnen die elk van één druivensoort gemaakt zijn en daarmee stuk voor stuk gemakkelijk herkenbaar zijn.

Eigenlijk is het heel eenvoudig: ruik, proef, maak associaties en schrijf op (of teken) wat in je opkomt. Als je dit maar vaak genoeg doet, ontstaat in je brein een beeld bij een smaak en kan je je keuze gemakkelijker maken.

Niet iedereen zal dezelfde associaties hebben. Toch bleek op de Huishoudbeurs, tijdens diverse sessies in het Wijn Theater dat associaties bij bepaalde wijnen heel herkenbaar waren.

Een greep uit de wijntaal die spontaan ontstond:

 chardonnay: blij, bergen, ochtenddouche, gezelligheid, spontane kus van een vreemde, theater

 sauvignon blanc: samen met vriendinnen, netflixen op de bank, rollebollen in het gras, eerste lentezon

 viognier: flirten, donzen dekbed, dame met pit, zwemmen bij maanlicht, lentegevoel

 syrah rosé: koude lentenacht, op een terrasje, pootje baden in de zee, Champs Elysee

 merlot: liefde, onder een dekentje bij de open haard, vlees fondue en chocolade,

 cabernet sauvignon: intiem, met goede vrienden, samen plannen maken, goed gesprek

 syrah: suhi, mysterie, dansen op tafel, flamenco dans, beweging, koken met kruiden.

Zelf aan de slag?

Tot 31 augustus 2019 kan iedereen een wordcloud (verzameling woorden die je associeert met de wijn) of een andere foto die jouw associatie met de wijn laat zien, uploaden in de speciale online applicatie die gedeeld kan worden in sociale media. Er wordt een dinerbon twv 100 euro van ShareDnD verloot onder degenen met de meeste stemmen.

Wild Pig Wijnen

Met de verkoop van meer dan 2 miljoen flessen in de supermarkt is Wild Pig ongekend populair in Nederland. Wijnhuis Gabriel Meffre, een van meest toonaangevende huizen in de Rhône en de Languedoc, introduceerde het merk in 1997. Wijnmaker Véronique Torcolacci komt bijna dagelijks wilde zwijnen tegen in de wijngaarden. De naam ‘Wild Pig’ ontleent zich aan één zeug die keer op keer terugkwam voor de beste druiven. In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig verkrijgbaar: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syrah en syrah rosé.

Adviesprijs 0,75 l fles Wild Pig: 5,99 euro. 1,5 l pouch: 9,99  (Albert Heijn)

Bron: persbericht

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!