In Den Haag vind je meer en meer inspirerende (lunch)zaakjes. Dat blijkt wel uit het onderstaande lijstje dat ik in de mail kreeg via Horecatrends.com. Van een ‘gewoon’ kroketje tot aan de hippe zaken op de Binckhorst. De is één bekend om z’n producten de andere om de beleving en/of het te gekke design. Enjoy!

Toasty – Marcus Roast & Toast

Bij Marcus Roast & Toast wordt alleen kwaliteitsbrood van Desemenzo gebruikt en belegt men de tosti’s niet met de standaard plakjes kaas en ham. Het beleg varieert van pittige gorgonzola, Rinse appelstroop, spinazie, radijs en krokante spek tot aan gerookte zalm, spinazie, roomkaas met wasabi. Smullen dus!

Toasty – Happy Tosti

Wat maakt Happy Tosti zo bijzonder? De tosti’s, ja ook. Maar het echte onderscheid wordt gemaakt door de koks en gastheren/-vrouwen, mensen met een verstandelijke of psychische arbeidsbeperking. Dat ze uitstekend kunnen werken in de horeca blijkt uit deze zaak. Inmiddels heeft het concept al drie vestigingen en het einde is nog niet in zicht voor de jonge ondernemers.

Healthy – Exki

Exki is een zelfbedieningsformule met vooral gezonde en verantwoorde producten. Naast koffie, sandwiches en salades (ook om mee te nemen) vind je er dagverse maaltijden die thuis opgewarmd kunnen worden. Het gehele Exki-concept  is om fairtrade producten heen gebouwd.  Inmiddels kent de wereld 81 Exki vestigingen waaronder twee Nederlandse, waarvan één op de Haagse Turfmarkt.

Italian – Sapore

Trattoria Sapore staat garant voor authentieke Italiaanse broodjes, maaltijden en verfijnde Italiaanse delicatessen zoals bruschetta en antipasti. Italiaanse eenvoud en respect voor het product: bij Sapore is dit niet anders. Van plan om Sapore te bezoeken? Eet dan de panini parma tartuffo of de panini tartufo. Inmiddels bestaat het concept al uit twee vestigingen, beide in Den Haag.

Fastfood – Het Kroket Loket

De eerste kroketten winkel van Nederland! Het Kroket Loket zet de kroket weer terug op culinaire kaart van Nederland. Een ambachtelijk en traditioneel gerecht. Alle kroketten worden geheel volgens eigen receptuur ontwikkeld en geproduceerd! Ben je in de buurt van de Papestraat, huppel dan even naar binnen voor een kroket of smoothie.

Fastfood – Grand Central Food Market

Hét concept op het centraal station van Den Haag, de Grand Central Food Market. Ik had al het genoegen om bij de opening te zijn en ben inmiddels al een paar keer terug geweest. Zowel voor een burger, fish&chips of Spaans biertje met Spaanse hammen. Inspiratie doe je hier niet alleen op voor je menukaart maar ook voor je inrichting. Met veel zorg zijn drie totaal verschillende concepten samengebracht onder één dak in het hart van de stationshal.

10 lunch-zaakjes in Den Haag Grand Central Food Market Den Haag

Coffee & chocolate – Hop & Stork

Hop & Stork is een combinatie van een winkel met chocoladebeleving en een kop koffie of thee gevestigd in het centrum van Den Haag. In het open chocolade-atelier zie je hoe een truffel wordt gespoten en ruik je de chocolade die uit de kranen stroomt. Daarnaast kun je er goed lunchen, tip ga voor de ciabatta’s met gerookte zalm. In de kelder is een aparte ruimte voor workshops. Door de deels glazen vloer mét daglicht. Hop & Stork heeft inmiddels twee vestigingen, één in Den Haag en één in Utrecht.

Hippe hotspot op de Binckhorst – Capriole café

Augustus 2016 opende deze nieuwste lunch hotspot van Den Haag haar deuren. Verstopt op een te gekke plek aan de Fokkerhaven in de Binckhorst. In het industriële pand is het restaurant met een eigen koffiebranderij gevestigd. Begin deze maand is begonnen met het nieuwe terras zodat je hier ook in de zomer goed kan vertoeven aan het water. Wil je inspiratie opdoen voor je interieur en wil je weten hoe je koffiebonen moet branden, dit is de place to be.

Hippe hotspot op de Binckhorst – MaMa Kelly

In 2014 en 2015 werd Het Oude Ketelhuis in Den Haag omgetoverd tot een industrieel all day horeca-concept. MaMa Kelly is gelegen naast de creatieve Caballero fabriek. MaMa Kelly is allesbehalve ingewikkeld, alles is puur, van leverancier tot aan bereidingswijze. De menukaart laat zich het beste omschrijven als kip óf kreeft. Hoe beleving centraal staat in een concept laten ze hier zien. Zo zijn de ketels van het voormalig Ketelhuis, je kijkt je ogen uit tijdens het nuttigen van je lunch.

 

 

 

Bron: Horecatrends.com

Geen enkel culinair nieuwtje, recept, wijn-spijs advies of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!