Nieuwe datum LUCAS RIVE BBQ CUP! Op zondag 7 juni stond de LUCAS RIVE BBQ CUP  gepland op het Betuws Wijndomein te Erichem.  Gezien de omstandigheden moet dit verzet worden. “Wij zullen Lucas niet vergeten en blijven Support Casper steunen tot die rotziekte te genezen is. Daarom hebben we een nieuwe datum gepland. En dat is zondag 1 november”, aldus de organisatoren.

De BBQ zal ik in het teken staan van Wild op de BBQ. Wij hopen dat we dan op uw steun mogen rekenen, zoals we ook nu op uw steun mochten rekenen.

De LUCAS RIVE BBQ CUP is een bijzondere prijs, genoemd naar een bijzonder mens. Topkok Lucas Rive, die in totaal drie Michelinsterren vergaarde, is in december 2019 op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker na een kort ziekbed. Deelnemende teams en bezoekers zamelen zoveel mogelijk geld in ten behoeve van Support Casper. Hiermee wordt baanbrekend onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker gefinancierd, de op een na meest dodelijke vorm van kanker in Nederland.

De Lucas Rive BBQ Cup is een initiatief van www.gastropedia.nl in samenwerking met het Dutch BBQ Team en het Betuws Wijndomein. Zij heten de beste BBQ-teams van harte welkom om samen te strijden voor Support Casper, ter nagedachtenis aan Lucas Rive en alle anderen die getroffen zijn door deze verwoestende ziekte. Met als doel om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar een effectieve behandeling van alvleesklierkanker.

Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen, dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er 8 mensen. Dit moet veranderen.

Support Casper

Deelnemers en bezoekers aan de eerste Lucas Rive BBQ CUP leveren een bijdrage aan Support Casper en daarmee aan wetenschappelijk onderzoek naar viro-immunotherapie in de behandeling van alvleesklierkanker. Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck, gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker aan het Erasmus MC, een multidisciplinair team samengesteld bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Gezamenlijk doen zij baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro-immunotherapie in de behandeling van alvleesklierkanker en andere moeilijk te behandelen vormen van kanker.

logo Support Casper

Voor dit bijzondere evenement zijn de volgende (gelegenheids-)teams uitgenodigd:

  • Les Patrons Cuisiniers
  • Alliance Gastronomique
  • Dutch BBQ-team, Eurotoques
  • Team Sterklas Amsterdam
  • Cas Spijkers Academie
  • De Jeunes Restaurateurs
  • SVH Meesterkoks.

Kom op zondag 1 november naar het Betuws Wijndomein en geniet van al het moois en lekkers dat Nederland te bieden heeft. En steun hiermee het onderzoek naar alvleesklierkanker. Elke donatie, groot of klein, is waardevol.

Bron en meer informatie: www.gastropedia.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!