Nog voor men de kans had om de ‘Summer of Love’ te ervaren, was het al voorbij. Maar niet getreurd, want ook in een dikke trui kun je genieten van de liefde. Na de succesvolle Tompouce Ale wordt er opnieuw geflirt tussen botanische brouwer Lowlander en HEMA. Lowlander lanceert een lustopwekkend liefdesbiertje genaamd Love Ale, exclusief verkrijgbaar bij HEMA, en proost daarmee op een ‘Winter of Love’.

Een online proeverij vond plaats, georganiseerd door Pitch PR in de vorm van een talkshow (Titia Boxma* was erbij voor Anne-Wies.NL) met Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander en seksuologen Anne en Leila. Beide dames hebben een goed lopend instagram account @seksuologenmettwee en hebben inmiddels ook een boek geschreven met de originele titel Taboek. Zij geven leuke adviezen om naast het drinken van dit lustopwekkende bier ook een proeverij te maken van lustopwekkende hapjes zoals oesters, ceviche, perziken of aardbeien.

Dames Love ale

De rechterhand van Cupido

De Lowlander Love Ale (5% alc.) is gebrouwen met zoete, sensuele aardbei, geurige roos en als speciaal ingrediënt: damiana. Een eeuwenoud aromatisch kruid, geliefd om haar dromerige, gelukzalige werking. Het biertje is onweerstaanbaar flirterig en fruitig met een bloemige afdronk. Je kunt dus stellen dat deze afrodiserende ingrediënten jouw seksuele hartstocht naar een hoger niveau tillen.

Donatie voor de ijsbeer

Naast de stimulerende voordelen van het biertje steun je met de aanschaf ervan ook nog eens een goed doel; 1% van de opbrengst wordt geschonken aan het Wereld Natuur Fonds. De donatie gaat expliciet naar de bescherming van de beschermde diersoort ijsberen, vandaar ook de ijsbeer op het etiket van het Love Ale bierflesje.

Love ale lowlander beer vertikaal

“De verschillende kruiden, specerijen en fruit zorgen niet alleen voor een natuurlijk lekkere, verfrissende smaak, maar bewijzen ook wat voor bijzondere, lustopwekkende werking ze kunnen hebben. Om de liefde te vieren, onderzochten we verschillende botanicals die voor vlinders in de buik zorgen. Al snel stuitten we op een mooie combinatie van natuurlijke afrodisiaca die niet alleen onweerstaanbaar lekker smaken, maar ook nog eens zorgen voor wat extra stimulans.” – Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander.

De aardbei

De aardbei is het symbool van Venus, de Godin van de liefde, schoonheid, verlangen en seks. Dankzij de verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten die aardbei rijk is, wordt de doorbloeding en de aanmaak van oestrogeen extra gestimuleerd, wat weer helpt bij het onderhouden van een gezond seksleven. Daarnaast maakt de aardbei het bier verrassend sappig en subtiel zoet.

De roos

De roos staat symbool voor liefde en verlangen, en wordt daarom op dagen als Valentijnsdag vrijwel nooit overgeslagen. De legende zegt dat deze natuurlijke afrodisiac pleziercellen in ons lichaam activeert, waardoor we tevens opgewonden kunnen raken. In het bier herken je de roos terug als een licht kruidige, sensueel bloemige aroma die je vooral in de afdronk zult proeven.

De damiana

De damiana heeft een gelukzalige werking en helpt je om ultiem te ontspannen. Het perfecte ingrediënt om in de stemming te komen. Dankzij de spannend scherpe en verwarmende smaak van deze relatief onbekende, maar fascinerende botanical, ga je met de Love Ale door iedere hartstochtelijke emotie van verlangen heen.

Het Lowlander Love Ale biertje is verkrijgbaar voor €2,50 in de HEMA winkels en via www.hema.nl.

Over HEMA

Sinds 1926 streeft HEMA naar een beter alledaags leven in een mooiere wereld. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzaamheid, goede kwaliteit en een typisch Nederlands ontwerp voor een scherpe prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, 750 winkels en 19.000 medewerkers.

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander.

đŸ‡đŸ„‚Geen enkel culinair nieuwtje missenđŸ·đŸŽ?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
Instagram, LinkedIn of Facebook

Titia Boxma is RegistervinoloogÂź, wijndocent en dol op wijn/spijs! Zij verzorgt wijncursussen, proeverijen en workshops voor particulieren en horeca in Leiden en omgeving of op locatie. www.keytowine.nl
Lees hier de artikelen van Titia.

 

#valentijn
#Titia