In Loopuyt’s Perfect Serve op zaterdagmiddag 18 november in Schiedam vertelt Loopuyt’s eigen barman David Trampe het geheim achter de ultieme Loopuyt Gin & Tonic. Na deze S’DAM masterclass ben je de stermixer op iedere party, weet je alles over Loopuyt Gin en waarom deze zo goed te mixen is met tonic. Een unieke kans om in intieme setting de barman het hemd van het lijf te vragen.

Loopuyt’s strenge kwaliteitseisen

De 12 grondstoffen van Loopuyt, ook wel distillaten of botanicals genoemd, komen rechtstreeks uit de natuur. Het bijzondere aan Loopuyt Gin is dat alle kruiden, bessen, zaden en schillen apart worden gestookt. Vervolgens wordt ieder distillaat gecontroleerd op smaak en aroma om de strenge kwaliteitseisen te bereiken. Pas als alle 12 componenten perfect zijn, wordt de gin samengesteld.

Smaak- en geur sensatie

Dit bijzondere productieproces vraagt om uitleg! Tijdens Loopuyt’s Perfect Serve gaat David Trampe alle 12 botanicals af. Welke rol spelen jeneverbessen en wat doen lavendel en koriander in een gin? Hoe komt dat je eerst een explosie van frisheid en daarna een houtige afdronk ervaart als je Loopuyt Gin drinkt? En wist je dat er ook frambozen, verschillende bessen en kardemon worden gebruikt? Deze masterclass belooft één grote smaak- en geursensatie. Ook laat Trampe zien hoe je garneringen kunt snijden die de G&T helemaal afmaken.

Gin, tonic en gingerbeer

De distilleerders van Loopuyt hadden als doel een gin te ontwikkelen die perfect te mixen zou zijn met tonic. Ook de keuze van de tonic is hierbij belangrijk. Daarom ontwikkelde de distilleerderij een bijpassende tonic. In 2016 ging zij nog een stap verder met het eerste Nederlandse gemberbier: Loopuyt Gingerbeer. Wat doet dit met de smaak van gin? En waarom gingerbeer met de aroma van passievruchten? Trampe was bij deze ontwikkeling betrokken en zal ook hierover zeker meer vertellen.

Loopuyt’s Perfect Serve Masterlass: wanneer en waar?
Datum: zaterdag 18 november 2017
Tijd: 16.30 – 18.00 uur
Locatie: De Waag, Lange Kerkstraat 39 in Schiedam
Tickets: € 30,- per persoon
Reserveren: verplicht

De S’DAM Masterclass is alleen bedoeld voor ginliefhebbers van 18 jaar en ouder.

S’DAM Masterclasses
Loopuyt’s Perfect Serve is de tweede S’DAM Masterclass uit een serie. Uniek aan deze masterclasses is dat deze georganiseerd worden door de Schiedamse distilleerders zelf in samenwerking met Stichting Promotie Schiedam. Zij nodigen hun vaste bartenders uit om de S’DAM Masterclasses te geven.

LINKS:

Geen enkel culinair nieuwtje, recept met wijnadvies, cocktail of proefnotitie missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Meer over cocktails op deze website? Klik hier! 

 

Bron: persbericht MissPublicity Marketing & PR