Drie Nederlandse chefs van restaurants waarvan de naam prijkt in de Michelingids organiseren een tof evenement: Linnen op Gras. Op 25-26-27 augustus 2017 vindt de eerste editie plaats. En de mannen zijn nogal wat van plan! 

Pop-up restaurant van Michelinchefs 

‘Linnen op Gras’ is een pop-up restaurant op het veld Kaliumweg voor restaurant RAUW in Amersfoort. Het is een unieke samenwerking tussen Michelingids Chefs Marco Blok (Blok’s Restaurant* Amersfoort), Leon Mazairac (Podium onder de Dom Utrecht, winnaar Copa Jerez 2017!)) en Maarten van der Heide (RAUW Amersfoort). Een wijnbar wordt geleid door tent-sommelier Martijn Verkerk (Smaragd Wijnen Driebergen).

Linnen op gras buiten

Linnen op gras, twee gerechten per chef

Bij Linnen op Gras wordt uitsluitend gewerkt met dagverse producten: zuurdesembrood, hoogstpersoonlijk getrokken jus, geen conserveringsmiddelen, weten waar je spullen vandaan komen en bovenal VERS! VERS! VERS! Voor een kaart (á € 75) krijg je een wijnproeverij gevolgd door een 6-gangen diner: twee gerechten per chef. Wijn koop je los aan de bar van de tent-sommelier. Ook kun je kiezen voor een wijnarrangement. Op vrijdagmiddag is er een business-lunch. De prijs daarvan is 125,00 per stoel, incl wijnarrangement. Daar krijg je dan wel een actieve lezing over leiderschap bij van gast-sous-chef Ronald Giphart.

Linnen op gras, knappe wijn

Vernieuwend, stoer en hoog op smaak

Chefs Leon, Marco en Maarten laten zien dat anno 2017 op je eigen manier, vernieuwend, stoer en altijd hoog op smaak met de top kunt meedraaien. Geen gedoe, gewoon met plezier in je keuken staan en elke dag je zelf en je team uit te dagen.

“Af en toe een paar dagen buiten spelen om wat nieuwe mensen te leren kennen is alleen maar leuk!”

Linnen op gras, het team

Festival of restaurant

Voor nu noemen de heren het een pop-up-tent-restaurant-wijnbar-ding. Ze hebben grootse plannen. De bedoeling is om met de eerste editie Linnen op Gras stevig op de kaart te zetten. Één tent van 500 m2, 125 stoelen, koken in een boks-ring en eten op strobalen. Dus een festival-randje zit er wél aan…. Editie 2018 moet dan een event zijn met ruimte voor 500 gasten, met nog eens 4 spraakmakende restaurateurs erbij. En in 2019 gaan ze all-out. Het hele veld vol, 15 restaurateurs en twee podia. (Ze zijn al aan het mailen met ‘de Dijk’…)

Voor meer info en inschrijven ga je naar de website van het evenement

Foto’s: website Linnen op Gras