DiGusti Limoncello is bekroond met ‘Double-Gold’ en ‘Spirit of the Year’ tijdens de Spirit of the Year & World-Spirits Award 2020. Dit is de hoogst mogelijke onderscheiding van deze internationale competitie. De Italiaanse citroenlikeur kreeg in totaal 96,3 punten van het testpanel, de hoogste score van dit jaar in de diverse categorieën.

De uitreiking vond plaats in Bad Kleinkirchheim, Oostenrijk, op 2.000 meter hoogte. Aan de competitie deden dit jaar 480 distillaten uit 25 landen mee. Nog 2 producten van Di Gusti vielen in de prijzen: ee Mandarinello DiGusti, een likeur op basis van mandarijnen ontving de Gold kwalificatie met 93,3 punten. De Limonciòccolat van het merk, een likeur op basis van limoncello en chocolade, ontving de Silver kwalificatie met in totaal 87,3 punten.

Fontessa-Meerkbeek-en-Ingmar-Berkhout-van-DiGusti

Fontessa Meerkbeek en Ingmar Berkhout van DiGusti zijn zichtbaar trots.

Ingmar Berkhout, directeur van DiGusti: “Deze belangrijke internationale onderscheiding is na 10 jaar de kroon op het harde werk van ons en onze Italiaanse partner. We zijn ontzettend trots!”.

Jurybeoordeling DiGusti Limoncello

Geur: Een veelzijdig mediterraan citrusproduct. Pure limoenen, kumquats, grapefruit, bergamot, zeer schilferige textuur, sappige frisheid met vruchtvlees, groene reflecties op de achtergrond, munt en eucalyptus.
Smaak: Een oneindig verhaal, vers en levendig fruit, limoensap met schiltonen, wat Albedo, gekonfijt citroensap, etherische oliën en pulp, compact en vol, lang aanhoudend in de mond, een perfect samenspel van suiker en zuurgraad.

Unieke smaak en aroma

DiGusti Limoncello wordt gemaakt van speciale, grote citroenen uit de Amalfistreek in Italië, vlakbij Napels. De citroenbomen in de boomgaard van Gennaro Pappallardo staan op de terrassen van de steile kust. Ze profiteren van het milde klimaat en de speciale bodemsoort en dat zorgt voor een unieke smaak en aroma. Het speciale ras heeft een extra dikke schil, die uitsluitend voor de limoncello van DiGusti wordt gebruikt. Doordat deze essentiële oliën bevat is er veel minder suiker nodig voor het eindproduct. De citroenen worden zo dun mogelijk met de hand geschild, zodat alleen het gekleurde deel van de schil wordt gebruikt.

Gennaro Pappallardo

Gennaro Pappallardo erfde de passie voor citroenen van zijn vader maar besloot om samen met DiGusti, zijn eigen weg in te slaan. Het werd een zoektocht naar een zo authentiek mogelijk product, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen. Hierdoor onderscheidt DiGusti Limoncello zich door een wat stroperige structuur en unieke smaak.

Over DiGusti Delicatessen

DiGusti uit Rhenen produceert en importeert Italiaanse delicatessen. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door Ingmar Berkhout vanuit zijn passie voor Italië en authentieke, kwalitatief hoogwaardige producten. Wat begon met een assortiment van slechts 20 producten is uitgegroeid tot een belangrijke groothandel met meer dan 200 producten van voornamelijk kleine Italiaanse producenten. Van balsamico tot biologische olijfolie en van truffels tot prosecco en likeuren. Het bedrijf helpt daardoor kleine boeren met de internationale afzet van hun zuivere en veelal biologische producten die in kleine aantallen worden geproduceerd.

Prijswinnaars-DiGust-met-Medaille-WSA

De drie prijswinnaars van DiGusti

Spirit of the Year & World-Spirits Award

Al bijna 20 jaar is de World Spirits Award dé wereldwijde benchmark voor sterke dranken als opmaat naar de internationale crème de la crème van distilleerderijen. De World Spirits Award heeft een bijzondere positie tussen de internationale competities en keuringen. Naast het bekronen van producten met medailles, worden distilleerderijen geclassificeerd. Deze kwalificaties variëren van World Class tot First Class met het predicaat Distillery of the Year als hoogste mogelijke onderscheiding. www.world-spirits.com

DiGusti Limoncello, Limonciòccolat en Mandarinello zijn verkrijgbaar in delicatessenwinkels, slijterijen en via www.digusti.nl.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht