Om hun 20e oogstjaar te vieren creëerde de familie De Groot samen met de getalenteerde wijnmaker Jean Marie Quef een exclusieve limited edition rosé genaamd Le Grand de l’Amaurigue. Sinds 1940 worden de beste wijnstokken geteeld op het landgoed van L’Amaurigue in Le Luc en Provence (Frankrijk).

Toen de Nederlandse familie De Groot (Le Grand in het Frans) het landgoed in 1998 kocht, investeerde ze veel in het verbeteren en moderniseren van de wijngaard, het productieproces en de wijnstokken. Sinds 2000 maakt Domaine de l’Amaurigue al haar wijn op eigen landgoed. Vandaag de dag wordt de wijn gedistribueerd in Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Ibiza, VS, Australië en Azië.

20e oogst Domaine de l’Amaurigue

Dit jaar viert de familie haar 20e oogst jaargang met de lancering van een uitzonderlijke rosé gemaakt van een strikte selectie van de beste percelen van het Domaine en de twee oudste plots waaronder de druiven van hun 55 jaar oude Grenache wijnstokken. “Met 50% grenache en 50% cinsault is het een rosé die je zintuigen zal verrukken”, zegt Jean Marie Quef.

Amaurigue le grand

Le Grand rosé, een wijn om elk moment in het leven te vieren

De speciale cuvée heeft een prachtige lichtroze kleur en een pure en elegante neus van perziknectar met hints van venkel. Explosief fruit met verfrissende zuren en een kruidige twist geven een mooie complexiteit. De wijn heeft een heerlijke frambozen afdronk en heeft de herkenbare Amaurigue stijl in smaak, kwaliteit, elegantie en balans.

“Het is Provence rosé op zijn best” aldus Fleur de Groot.

Over Domaine de l’Amaurigue

Oorspronkelijk was l’Amaurigue een boerderij, gebouwd in 1786, en het landgoed bestond uit bos. De eerste wijnstokken werden geplant in de jaren 1940 dankzij de toenmalige eigenaren, die de beste druivenrassen selecteerden om ze te planten op de beste percelen van het landgoed. Sinds haar aankomst in 1998 heeft de familie De Groot het landgoed en de wijngaard volledig gerenoveerd met respect voor de authenticiteit. Een van de belangrijkste stappen in deze historische herstructurering van het landgoed was de bouw van de moderne wijnkelder.

Amaurigue logo

Duurzaamheid

De familie streeft ernaar authentieke wijnen van hoge kwaliteit te produceren, met respect voor het milieu en focus op duurzaamheid: het versterken van de biodiversiteit en de natuurlijke bescherming van de gewassen op het landgoed. Hiervoor is l’Amaurigue bekroond met het High Environmental Value Certificate (HVE). HVE bestrijkt vier belangrijke gebieden: behoud van biodiversiteit, gewasbescherming, behaar van het gebruik van kunstmest en waterbeheer.

Met haar unieke terroir produceert Domaine de l’Amaurigue wijnen van topkwaliteit die jaarlijks worden bekroond, zoals de Médaille d’Or op het Concours Général Agricole de Paris en goud op de Decanter World Wine Awards in Londen. Le Grand rosé is verkrijgbaar in een beperkt aantal van 4000 flessen bij een geselecteerd aantal exclusieve wijnwinkels en restaurants.

Meer over dit wijnhuis? Bezoek de website amaurigue.com

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in  ✏️ voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bron: persbericht