Per 1 december 2018 is LFE de nieuwe importeur en distributeur van het gerenommeerde Zuid-Franse wijnhuis Domaine Gayda. Het toevoegen van dit merk past geheel binnen de Out of Home strategie van LFE, waarbij focus ligt op selectieve distributie en kwalitatieve groei binnen de horecagroothandel en wijnspeciaalzaken.

LFE is exclusief importeur van Domaine Gayda voor de Nederlandse markt. Daarvoor was het merk reeds meerdere jaren vertegenwoordigd via regionale partners en kleinschalige importeurs. Het domein produceert een brede range wijnen; beginnend met de kwalitatief sterke instapseries Flying Solo en T’Air d’Oc, gevolgd door een mooie serie cépagewijnen, tot de  gastronomische topper Chemin de Moscou.

Franse kwaliteit op een bijna on-Franse wijze. Domaine Gayda is eigendom van Tim Ford en Anthony Record. Wijnmaker Vincent Chansault brengt zijn roots uit de Loire, studie in Zuid-Afrika en passie voor Rhône samen in een veelzijdige serie wijnen die regelmatig in de prijzen valt. Het wijnhuis is reeds gedeeltelijk biologisch gecertificeerd en hard bezig om de biologische transitie naar 100% te brengen.

‘Gayda maakt al jaren wijnen van absolute topkwaliteit. Wij zijn trots dat wij zo’n prachtig wijnhuis kunnen toevoegen aan het assortiment van Groupe du Vin’ – Marcel Kerkmeester – algemeen directeur LFE

‘Na 12 jaar wordt het tijd dat wij onze aanwezigheid in de Nederlandse markt naar een hoger en professioneler niveau gaan tillen en een duurzaam partnership aangaan. LFE wordt onze Brand Ambassador voor de Nederlandse markt. We zijn ervan overtuigd dat het merk Gayda in goede handen is voor nu en de toekomst.’
Tim Ford – eigenaar Domaine Gayda

Bron: persbericht LFE

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!