Wie jarig is trakteert! En dat deed de jubilerende wijnimporteur LFE dan ook. Het motto: ‘Building Winning Wines Together’ is bij hen de rode draad. Zo worden tijdens de feestelijkheden niet alleen de medewerkers en klanten verrast, ook bij ondergetekende viel een speciale jubileumwijn op de mat. 

LFE, van Rosé d’Anjou naar de meest bewonderde wijnen

In 1968, inmiddels 50 jaar geleden, gingen drie heren aan de Werfkelders in Utrecht een nieuw avontuur aan: het importeren van Rosé d’Anjou. In die tijd een ware primeur voor Nederland! Dit avontuur is inmiddels uitgegroeid tot het huidige bedrijf LFE: een wijnimporteur met bijna 60 medewerkers en een verkoop van jaarlijks ruim 30 miljoen flessen wijn. Veel befaamde wijnhuizen worden door LFE op de Nederlandse markt vertegenwoordigd. Vier ervan staan dit jaar in de TOP 50 van de jaarlijkse lijst van The World’s Most Admired Wine Brands 2018 van Drinks International. Lucky me dat ik drie van deze toppers een bezoek mocht brengen. Lees hier het verslag van mijn bezoek aan het bijzondere wijnbedrijf Cono Sur.

LFE jubileum wijnlijst WMAWB2018

Volop festiviteiten

Het jaar 2018 is voor LFE dus het jaar van het 50-jarig jubileum. Dat laten zij niet onopgemerkt voorbij gaan. Zij vieren dit op verschillende manieren. Recentelijk werd er door en voor collega’s een speciale jubileumwijn samengesteld en gebotteld en vond een LFE familiedag plaats. Op Facebook worden de felicitaties geplaatst die zijn ontvangen. Leuk als je ook jouw felicitaties en/of herinneringen plaatst! Stuur ze naar André Koopman via a.koopman@lfe.nl o.v.v. LFE 50 jaar en check de Facebook pagina van LFE.

“Terwijl we terugblikken op 50 succesvolle en mooie jaren, kijken we natuurlijk vooral naar de toekomst! Ook de komende 50 jaar blijven we ons als bedrijf en als team ontwikkelen, om voor onze klanten en producenten hét bedrijf te zijn dat van hun mooie wijnen ook succesvolle wijnen maakt! Wij noemen dat Building Winning Wines Together. Dit is onze missie en zo willen wij het Beste Wijnbedrijf van Nederland zijn!”

LFE jubileumwijn, the making of…

Hieronder een kort heel leuk filmpje waarin LFE collega’s Frank Donker en André Koopman in Bordeaux de jubileumwijn maken. En die wijn? Dat is een Haut Médoc die vanavond open gaat. Stay tuned!

LINKS:

Bezoek hier de website van LFE.

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!