Als wijnliefhebber lekker weg in eigen land? Dan is dit een aanrader: ‘De Mooiste Wijnwandelingen in Nederland’. Want wat is er fijner dan een wandeling door en langs wijngaarden te maken om daarna te genieten van een mooi glas wijn? Mariëlla Beukers en Wanda Catsman zochten een paar heerlijke wandelingen voor je uit. 

Tien wandelingen beschrijven Mariëlla en Wanda in hun wandelgids ‘De Mooiste Wijnwandelingen in Nederland’. Nederland kent tegenwoordig steeds meer wijngaarden die in een mooie, natuurlijke omgeving liggen, dus er moesten keuzes worden gemaakt. Allereerst moest natuurlijk de kwaliteit van de wijnen goed zijn. Daarnaast moest de omgeving ‘wandelwaardig’ zijn en het wijndomein een aantal dagen tijdens de verschillende seizoenen te bezoeken.

“Met deze gids willen we je laten proeven van en ruiken aan de Nederlandse wijnbouw. Over rustige paadjes en wegen geniet je van de rust en schoonheid van het Nederlandse landschap, maar maak je ook kennis met de uitstekende wijnen die Nederland te bieden heeft”

Wanda-en-Mariëlla-wijnwandelen Nederland

Wanda (l) en Mariëlla gingen samen op pad om de mooiste wijnwandelingen te vinden.

Duidelijke informatie

Bij elke wandeling vind je praktische informatie zoals de lengte van de wandelroute en de start- en finishlocatie, welke horecagelegenheden op de route liggen etc. Een duidelijk kaartje geeft de route aan en waar de percelen met druivenstokken zich bevinden. Daarnaast wordt er stap voor stap beschreven hoe je de route moet lopen en wordt niet alleen veel informatie gegeven over het betreffende wijnbedrijf, maar ook over bezienswaardigheden in de omgeving.

Nederlandse wijnbouw

Tussen de wandelingen door valt er veel boeiends te lezen en leren over Nederlandse wijn en wijnbouw. Zo vind je in de Wijnwandelgids korte hoofstukjes over de geschiedenis van de Nederlandse wijnbouw, oude en nieuwe druivenrassen, Nederlandse mousserende wijnen, Nederlandse landwijnen en BOB’s en wijntoerisme en streekproducten in Nederland.

Ik zeg: kopen dat boek, wandelschoenen aan en op pad!

De mooiste wijnwandelingen in Nederland kaft

Deze Wijnwandelgids koop je makkelijk en snel bij Bol.com

Meer over Nederlandse wijn op Anne-Wies.nl vind je hier

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in ✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!