Ben jij ook zo’n fan van winkelen in wijn-, boek- en kookwinkels? Uren kan ik daarin rondbrengen en met tassen vol leuke spullen de winkels weer verlaten. De leukste wijnboeken heb ik al in huis. 

Wijnboeken kerst uitgelicht

Maar soms is het handig om online iets te bestellen. Als je even geen tijd hebt om te shoppen omdat je bijvoorbeeld druk bezig bent met het voorbereiden van je kerstdiner. Ik heb voor je in een online winkel rondgekeken en vond daar een paar leuke last-minute kerstcadeaus voor wijn- en kookliefhebbers voor onder de boom. Doe er je voordeel mee en heb een heel fijn kerstfeest🎄🥂📚🍸

Wijnglazen

Een paar mooie wijnglazen is altijd een goed idee. Als Pinot Noir liefhebber heb ik Pinot Noir glazen van verschillende merken in huis. Deze van Schott Zwiesel zijn mijn ‘elke dag’ Pinot Noir glazen. Ze zijn elegant maar toch stevig. Ze liggen lekker in de hand, kunnen in de afwasmachine en, het allerbelangrijkst, door de vorm komen alle aroma’s van de wijn goed tot hun recht. Lekker genieten dus.

Wijnrek

Wijnrekken heb je in verschillende maten, vormen en stijlen. In je wijnkelder kun je de wanden ermee vullen maar voor in je woonkamer is dit een leuke. Je kunt er 20 flessen in kwijt (ook te koop in een kleiner formaat voor 5 of 12 flessen), er zit een rek aan waarin je je wijnglazen kunt ophangen en een plank waar je je kurkentrekker en andere zaken kan bewaren.

Kurkentrekker

Onmisbaar voor de wijnliefhebber: een kurkentrekker. Ook hier zijn er weer veel verschillende soorten van. ‘Gewone’ kelnersmessen kun je bij mij vinden in bijna alle vertrekken van ons huis. Maar extra feestelijk vind ik deze van Laguiole. Prachtig om te zien, ligt lekker in de hand en haalt door de twee-traps hefboom moeiteloos je kurk uit je fles wijn.

Cocktailset

Het liefst drink ik wijn, maar van een cocktail zo nu en dan kan ik ook echt genieten. Zelf kom ik meestal niet verder dan een Gin&Tonic of een ander eenvoudige mix, maar met een cocktailset kun je lekker experimenteren. Ik vind deze erg mooi en zet hem op mijn verlanglijstje. Alles wat je nodig hebt om een cocktail te bereiden inclusief receptenboekje. En erg mooi vormgegeven in RVS in houten houder.

Stoofpan

Wij zijn enorme fans van stoof- en suddergerechten. De heerlijke geur van een stoofpotje die je keuken vult…. We hebben dan ook best een aantal stoofpannen in huis maar onze favoriet is deze Creuset. Niet goedkoop, dat geef ik toe, maar wát een plezier hebben we ervan! De temperatuur van de gerechten wordt goed verdeeld en behouden en van aanbranden hebben we nog nooit last gehad. Dikke aanrader.

WijnSpijs Wandeling

O en als laatste tip (en ik had hem al eerder getipt: een WijnSpijs Wandeling is natuurlijk altijd een leuk cadeau voor een wijnliefhebber! Maak van de zondagmiddag iets speciaals: je loopt met je vrienden of vriendinnen langs een aantal restaurants in jouw favoriete stad waarbij je bij elk restaurant van een glas wijn met een bijpassend gerechtje geniet. Op wijnspijswandeling kun je de data en steden vinden.

Kerst wijnspijs wandeling uitgelicht

 

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
 Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

#kerst