Onlangs opende aan de Rotterdamse Maas een fijn nieuw visrestaurant: LANGOEST. De uitbater is geen vreemde: Chef-kok Shi-Qian Yi, die eerder succesvol restaurant Fjord aan de Blaak runde. Na een acht maanden durende wereldreis die hij samen met zijn vrouw maakte besloot hij zijn droom werkelijkheid te maken. Aan de Boompjes, in het voormalige pand van Brutus Beer, opende hij zijn sfeervolle visrestaurant.

Langoest echtpaar

Chef-kok Shi-Qian Yi en zijn echtgenote in het sfeervolle Langoest

Explosie op je bord bij Langoest

Samen met andere journalisten, bloggers, familieleden en vrienden waren wij op het openingsfeestje van Langoest in november. Chef-kok Shi-Qian Yi blijkt dol op vis. Op de kaart van Langoest staan volop heerlijke visgerechten. Een bouillabaisse, een kreeftensoep, griet, tonijn en baars, maar ook fruits de mer, kreeft, oesters en…. de octopus. Chi-Qian Yi; ‘’Ik maak hem echt heel lekker. Ik stoof hem met witte wijn waardoor de structuur heel zacht wordt. Het sap dat uit de octopus sijpelt is heel intens. Een umami explosie op je bord!’’ Voor de niet visliefhebbers in grote groepen heeft Langoest o.a. enkele heerlijke Black Angus steaks op de kaart staan.

“Waar ik ook ging eten tijdens onze wereldreis, altijd bestelde ik vis. Dat is gewoon mijn passie.’’ – Chef-kok Shi-Qian Yi

Langoest: producten van eigen bodem

Langoest werkt voornamelijk met producten van eigen bodem. Zo wordt de vis dagelijks vers geleverd door Schmidt Zeevis, is het brood van Jordy’s Bakery en de koffie van Giraffe Coffee. Niet alleen de producten komen uit Rotterdam, ook de inrichting van het restaurant is verzorgd door een Rotterdams bedrijf. Concept- en ontwerpteam Horeca Sfeermakers, hebben het ontwerp van de zaak op zich genomen. En dat deden ze niet onverdienstelijk. Langoest is sfeervol ingericht in mooie kleuren. Er is gewerkt met natuurlijke materialen zoals marmer, hout en staal. In het oog springend zijn de mintgroene tegels in de vorm van visschubben. Deze bijzondere tegels van cement worden speciaal vanuit Portugal overgevlogen waar ze met de hand zijn gebakken. En het uitzicht bij Langoest….dat is fenomenaal, zo dicht bij de Erasmusbrug en met de skyline van Rotterdam aan de Maas op de achtergrond.

Langoest Chef aan tafel uitzicht Maas

Uitzicht op de Erasmusbrug en de Maas (wel even dat witte busje dat op de stoep staat wegdenken!) 

Langoest, een fijne wijnkaart

Ook de wijnkaart mag er zijn.  We zien een breed assortiment van wijnen op de kaart te staan. In verband met de vele visgerechten zijn dat voornamelijk witte wijn, maar ook veel mooie rode en rosé wijnen. Ze zijn ingedeeld in groepen als ‘vol en elegant’ en ‘intens en complex’ en met korte krachttermen omschreven. ‘Stoer-gekruid-vlezig’ voor een Franse syrah en ‘Snoepig-rood fruit-speels’ voor een Bardolino Chiaretto rosé uit Italië. En die wijnen van Leyda…. sweet memories! Een uitgelezen assortiment wijnen is ook per glas verkrijgbaar.

Langoest wijnen

 

LINKS:

Ga hier naar de website van Langoest (en natuurlijk irl er naartoe!)

Meer restaurants in Rotterdam op deze website? Kijk hier even rond!

Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!