Dit jaar is de 20ste Landgoedfair op Landgoed Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd. Reden voor een feestje met als thema: HOERA! Een fotoverslag.

Mariënwaerdt collage

Sinds kort ben ik als vrijwilliger verantwoordelijk voor de communicatie en promotie van de Boeren Goudse Oplegkaas, een Presidium van Slow Food. In die hoedanigheid ben ik, naast een van de twee kaasmaaksters, aanwezig in de stand van de Boeren Goudse Oplegkaas van Slow Food.

Landgoedfair Mariënwaerdt Boeren Goudse Oplegkaas

Veel producten uit de Ark van de Smaak zijn in de stands te koop en te proeven.  Ook chefs uit de Chef’s Alliantie waaronder Geert Burema van restaurant Merkelbach te Amsterdam en Arjan Smit van streekrestaurant De Pronckheer te Cothen geven acte de présence.

foto 1

 

Buiten is in de stand van Slow Food een heuse schaapherder aanwezig.  Er is een lam aan het spit en de herder snijdt samen met zijn assistent de groenten voor de maaltijd die gaat komen.

picstitch

De saucijzenbroodjes van het Lakenvelder Rund vinden gretig aftrek, evenals het brood van De Streekbakker en de worstjes van Jerseyvlees.

31311   Landgoedfair Mariënwaerdt Jacob Beeker

Er is veel belangstelling voor Slow Food, dus tijd om lang het terrein op te gaan heb ik niet. Het is groot! Van potten en pannen tot jurken en bouwhutten. Van bloemen en planten tot demonstraties met paarden en tractoren. Van bubbelbaden en keramiek tot schapenvachtjes. Er is een poppentheater, een modeshow van hoeden.Overal klinkt muziek en zie ik blije gezichten.

2122

 

Als ik na een succesvolle en leuke dag  naar huis ga sla ik snel nog even wat suikervrije jams en chutneys in van Landgoed Mariënwaerdt. Die zijn nog niet, maar hopelijk wel binnenkort, ook buiten het landgoed te verkrijgen!

picstitch

Geen enkel culinair nieuwtje, recept, wijnbeschrijving of wijn-spijs advies missen? Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

LINKS:

Klik hier voor de website van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt