Vitalie Taittinger

Vitalie Taittinger

De nieuwe Taittinger Collection bottle is maandag 26 september in Amsterdam gelanceerd. Dit jaar was het de eer aan de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado om de Taittinger Collection, millésimé 2008, van een label te voorzien. Vitalie Taittinger – naamdraagster en marketing directeur van het exclusieve champagnehuis – onthulde hoogstpersoonlijk de nieuwe fles in het fotografiemuseum FOAM te Amsterdam.

Unieke etiketten

Sinds de introductie van de Taittinger Collection-reeks in 1983, verleenden enkele van de meest prestigieuze hedendaagse kunstenaars hun medewerking aan de Collection. Nooit eerder is een fotograaf gevraagd om een Champagne Taittinger Collection te ontwerpen. Voor deze bijzondere fles is gekozen voor een zwart-wit foto van een luipaard in de Barab River Valley (Namibië), afkomstig uit de collectie ‘Genesis’ uit 2013. Hierin staan biodiversiteit en het welzijn van de wereld centraal. Salgado liet zich inspireren door culturen die nog steeds leven volgens oude tradities, wilde dieren en nog niet door de mens aangetaste landschappen.’

Champagne Taittinger millésimé 2008

De vintage 2008 – een zeer goed oogstjaar – is een blend van Chardonnay (50%) en Pinot Noir (50%) en wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke frisheid en levendigheid. De wijn heeft mooie en goed geïntegreerde zuren, die de champagne een goed bewaarpotentieel geven.

Feestelijke lancering in FOAM

De lancering van de Collection vond plaats in het fotografiemuseum FOAM; als internationaal vermaard fotomuseum de uitgelezen locatie voor de presentatie van de spectaculaire nieuwe fles. Vorige edities van de Taittinger Collection – waaronder een ontwerp van Corneille uit 1996 – werden deze avond op wel heel bijzondere wijze gepresenteerd. Fotograaf Tony Perez had speciaal voor deze avond de beroemde voorgangers van de nieuwe vintage gefotografeerd. Op de foto’s zijn de specifieke identiteit en eigenschappen van elke Taittinger Collection jaargang treffend en op een moderne manier uitgebeeld.  Middels de app Liquid Art – een initiatief van Vinoniek (Niek Beute) – kregen de gasten  inspirerende verhalen achter de kunstwerken en de bijbehorende champagne vintages te beluisteren.

taittinger-collection-3

Over Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen. Onder leiding van de heer Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie (Marketing) en zoon Clovis (Export) is het champagnehuis het enige familiebedrijf in de Champagne van dit formaat. Met nadruk op de exclusieve Chardonnaydruif krijgt Taittinger al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie.

vlnr: Vitalie Taittinger, Wouter Kwakernaak (Sr. Brand Manager, Oud Reuchlin & Boelen), Carlijn Drenth (Oud Reuchlin & Boelen), Eric Welles (Algemeen Directeur, Oud Reuchlin & Boelen)

vlnr: Vitalie Taittinger, Wouter Kwakernaak (Sr. Brand Manager, Oud Reuchlin & Boelen), Carlijn Drenth (Oud Reuchlin & Boelen), Eric Welles (Algemeen Directeur, Oud Reuchlin & Boelen)

Fotocredits: Dick van Baren

Voor meer informatie en verkoopadressen ga je naar www.jacobusboelen.nl

Over de lancering van de Taittinger rosé in juni dit jaar lees je hier meer

Voor meer over Liquid Art ga je naar de website