“Het lekkerste magazine van Rotterdam en omstreken is af: SMAAKmag.. Bijna verplicht leesvoer voor iedereen die van haute cuisine, barbecue, soulfood, healty food en/of een snelle hap houdt.” Femke Duijnstee* prikte voor Anne-Wies.NL een vorkje mee tijdens de lancering van het nieuwe Rotterdamse magazine.

SMAAKmag.logo

Of je nu ‘into’ haute cuisine bent, van soul food houdt of gewoon een snelle hap, SMAAKmag. heeft voor iedereen iets lekkers te bieden.

De Rotterdamse Foodhallen

De plek waar de lancering plaatsvindt is dan ook goed gekozen: de Foodhallen aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het oude pakhuis op de Kop van Zuid is getransformeerd tot een prachtige locatie om diverse gerechtjes te kunnen proeven in een gezellige setting. Van pizza’s tot Vietnamees, van heerlijke Bavette bitterballen (aanrader) tot taco’s, je hebt hier een ruime keuze. Heerlijk zo’n foodhall waarbij je allemaal iets anders kunt bestellen en toch gezellig samen kunt eten. Ook voor borrelen is er een ruime keuze uit mooie speciaalbieren, wijnen en cocktails.

SMAAKmag. Foodhallen

Sterke eerste editie SMAAKmag.

Initiatiefnemers van SMAAKmag. zijn de heren Arjen van Riel en Edwin Veekens van het welbekende Gers Magazine. Smaakexpert en culinair journalist Dijlan van Vlimmeren is de hoofdredacteur. Het is lekker druk en iedereen wacht met spanning op de onthulling van het nieuwe SMAAKmag.. Op het podium vertelt Edwin Veekens vol trots over het idee voor dit nieuwe food magazine. De tijd was rijp voor een nieuw initiatief en ze hebben naar mijn mening een geweldige sterke eerste editie gemaakt.

vlnr: Dijlan van Vlimmeren, Arjen van Riel, Edwin Veekens, Richard Groenendijk en Rob de Callafon.

SMAAKmag., vernieuwend en onderscheidend

Op het podium bij de onthulling en op de cover staat Rob de Callafon van eetcafe Thailand. Een ontzettend leuke insiderstip om eens lekker authentiek Thais te kunnen eten. Er wordt met zoveel enthousiasme verteld over dit lekkere eetcafe, dat ik gelijk trek krijg. Diezelfde passie springt ook van de pagina’s uit het nieuwe magazine. Diepte interviews, leuke rapportages, Rotterdamse iconen… en echt vernieuwend en onderscheidend tussen alle andere magazines.

Na de onthulling is het tijd voor wat lekkers. Mijn collega en ik krijgen de mogelijkheid een drietal gerechtjes te proeven om te kijken wat de Foodhallen te bieden hebben.

Kaviaar bij Bar Pulpo

We beginnen bij Bar Pulpo waar heerlijke gerechten geserveerd worden van een vrij uitgebreide kaart. En niet alleen octopus zoals de naam doet vermoeden, maar ook blini’s met 3 verschillende soorten kaviaar, die wij uiteraard gretig testen. Qua sterkte is de opbouw van licht ziltig tot umami met zeewier smaak. En in plaats van de traditionele crème fraîche, wordt de kaviaar geserveerd met kleine stukjes ui en ei. Wat een geweldige combinatie.

SMAAK.mag. Blini s met kaviaar

Potage met truffel bij Foodshed

Speciaal voor deze gelegenheid is Julien van Loo (Restaurant Parkheuvel 2*) er om in de Foodshed een heerlijke Potage te bereiden. Aardappelcrème soep met aardappelkaantjes en truffel. Een heerlijke potage, waarbij de truffel mooi in balans is en niet overheerst.

Smaak.mag. Julien van Loo Foodshed

 

Hereford bij Bavette

We sluiten af met een heerlijke entrecote bij Bavette van Hereford. Wat een aanrader! Samen geserveerd met chips, een puree van pastinaak en draadjesvlees. Om je vingers bij af te likken.

SMAAK.mag. Bavette van Hereford

We snappen gelijk waar SMAAKmag. om draait:
diversiteit, geweldig lekker eten en dat alles met een Rotterdams sausje.
De tweede editie in wintersferen is alweer in de maak.
Ik kijk er nu al naar uit.
Bon Appétit!

*Mijn naam is Femke Duijnstee en culinair genieten is zeg maar echt mijn ding. Als een echte foodie doe ik graag verslag van nieuwe hotspots, lekkere restaurants en ander leuks wat je echt niet kunt missen. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Met de wijndruif geef ik wijnproeverijen en adviseer ik over wijn-spijs combinaties die ik uiteraard ook zelf uitgebreid heb getest. www.dewijndruif.nl

🍇🍷🍴Geen enkel culinair nieuwtje missen? Schrijf je dan hier in✏️voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

#Femke