Tijdens een perslunch in Sterren Restaurant ML* in Haarlem werd de nieuwe gids met een collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa gepresenteerd. Op uitnodiging van Quality Lodgings (QL) was Caroline Cocheret erbij voor Anne-Wies.nl.

Quality Lodgings (sinds 2004) staat voor een collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid én culinair genieten hand in hand gaan. Deze hotels bieden een totaalpakket van luxe eten en drinken, stijlvolle ambiance en dito overnachting voor een optimale beleving voor de gast. QL selecteert de hotels met zorg op uitstraling, omgeving en culinaire beleving!

En wat is dan de beste locatie voor de perslancering van de nieuwe gids? Juist, een hotel-restaurant dat een vermelding in de gids heeft. In dit geval ML* in het hartje van Haarlem. Het monumentale pand waarin ML* is gevestigd huisvest behalve restaurant ML*, een hotel, een bistro en een bar, Nous.

In Nous worden we, om alvast in de stemming te komen, ontvangen met een glaasje prosecco en een amuse. Na een korte introductie door QL worden we aan tafel genodigd in de Bistro van ML*.

Quality Lodgings, de lunch in ML*

Het eerste gerechtje bestaat uit zalm met crème fraiche, dille en mosterdzaad, begeleid door een mooi glas Hees Riesling trocken uit de Nahe.
Daarna is er voor degenen die hebben aangegeven geen vlees te eten, een veganistische rendang en voor de overigen een biefstukje. Hierbij wordt een glas Finca San Martin Rioja  geschonken.
We sluiten af met een dessert van peer, koffie en kardemom en voor de liefhebbers is er daarna nog koffie of thee met friandises.

QL: unieke bron van inspiratie

Tijdens de lunch is er gelegenheid om alvast de jubileumuitgave van de gids van QL in te zien. Het is een prachtig vormgegeven naslagwerk geworden met in deze laatste uitgave maar liefst 8 nieuwe ontdekkingen. In totaal staan er meer dan 100 exclusieve en authentieke hotels vermeld in deze prachtige gids, de meeste in Nederland maar ook Duitsland en België zijn goed vertegenwoordigd. Voor wie wat verder van huis wil: zoek naar het aanbod in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en zelfs Noorwegen!
Een unieke bron van inspiratie voor iedereen die tot rust wil komen in een luxe hotel, met een uitstekend restaurant (waarvan een aantal is bekroond met één of twee Michelinsterren) in een mooie omgeving.

Na afloop van de lunch wacht nog een verrassing. We krijgen allemaal een exemplaar van de nieuwe gids van QL mee, om thuis vast lekker door te bladeren en ideeën op te doen voor een korte trip of vakantie.

QL gids cover

De QL Guide (beschikbaar in het Engels) kan besteld worden via de webshop van Quality Lodgings en kost € 17,50 per stuk (exclusief verzendkosten, QLUB-leden betalen voor het boek € 12,50). Een mooi cadeau voor de feestdagen!
www.qualitylodgings.com

🍇🥂Geen enkel culinair nieuwtje missen🍷🍴?
Schrijf je dan hier in
voor onze wekelijkse nieuwsbrief en/of
volg Anne-Wies op
InstagramLinkedIn of Facebook

 

*Registervinoloog® Caroline Cocheret de la Morinière is wijnadviseur, wijndocent en studeert voor Magister Vini. Zij organiseert wijnproeverijen en wijn-spijsworkshops (koken is ook haar grote liefde).  Wijneducatienederland.nlLees hier alle artikelen van Caroline

#caroline